Geluk

De 10 geboden voor geluk van Deepack Chopra

3 manieren om mentaal sterker te worden

1 Luister naar de wijsheid van je lichaam
Ons lichaam uit zich door signalen te geven. Dit kunnen fijne en onbehaaglijke signalen zijn. Wanneer je iets doet of wanneer iemand iets van je vraagt, vraag dan aan je lichaam: “Hoe voelt dit?”. Wanneer je lichaam je signalen geeft die onprettig zijn, luister hier dan naar. Leer weer voelen en luisteren naar je lichaam.

2 Leef in het moment
Het heden is het enige wat je hebt. Focus je daarom op het hier en nu, geniet van elk moment. Accepteer wat er op je pad komt zodat je het kunt waarderen, ervan kunt leren en het vervolgens weer los kunt laten. Het heden is zoals het is. Vecht er niet tegen maar laat je meegaan op de stroom van het leven en probeer te leren.

3 Neem de tijd om stil te zijn
Probeer de tijd te nemen om stil te zijn, om te mediteren. Realiseer je dat wanneer je stil bent je contact hebt met je bewustzijn. Geef aandacht aan je bewustzijn zodat jij je kunt laten leiden door je intuïtie in plaats van je te laten leiden door externe factoren die misschien wel of misschien niet goed voor je zijn.

4 Probeer afstand te doen van je hunkering naar goedkeuring van anderen
Jij alleen kan beoordelen wie je bent en wat jouw doel is. Het maakt niet uit wat anderen daarvan vinden jij weet wat je waard bent. Dus leef jouw leven en maak je niet meer druk om de meningen van anderen.

5 Hoe je reageert
Wanneer je merkt dat je boos of merkwaardig op mensen reageert dan zegt dit vaak iets over jou. Over jouw persoonlijke worsteling. Je wordt boos of afstandelijk door oud zeer. Wanneer jij je pijn uit het verleden probeert los te laten zal dit helend werken en zal je meegaan in de stroming van het leven.

6 Zie dat je een spiegel krijgt voorgehouden
De mensen waar we sterk op reageren, of dit nou met liefde of haat is, zijn de projecties van onszelf. Wat je het meest ‘haat’ in anderen kan hetgeen zijn wat je ontkent in jezelf. Waar je het meest van houdt is hetgeen wat je voor jezelf wenst. Gebruik deze spiegel om aan jezelf te werken met als doel zelfkennis. Wanneer je zelfkennis hebt zal hetgeen wat je het liefst wilt op je pad komen en hetgeen wat je het meest haat automatisch verdwijnen.

7 Stop met oordelen
Je zal je veel lichter voelen als je stopt met oordelen. Bijna alles kan begrepen of vergeven worden, maar wanneer je snel oordeelt dan sluit je uit dat je iemand kan leren begrijpen. Wanneer je anderen beoordeelt zegt dit vaak iets over je eigen onzekerheid, jouw gebrek aan zelfacceptatie. Onthoud dat elk persoon die je vergeeft weer bijdraagt aan jouw zelfacceptatie en liefde.

8 Vergiftig je lichaam niet
Of je dit nu doet door eten, drinken of giftige emoties, probeer je lichaam niet te vergiftigen. Je lichaam is meer dan alleen je omhulsel. Het is wat je helpt in je leven. De gezondheid van elke cel werkt mee aan jouw welzijn.

9 Vervang angst gedreven motivaties door liefde gedreven motivaties
Angst is een product van het geheugen, welke in het verleden blijft hangen. Door te onthouden wat ons eerder heeft pijn gedaan proberen we met onze energie te voorkomen dat dit weer gebeurt. Maar door te proberen het verleden te accepteren en te vertrouwen op jezelf kun je verder gaan. Motiveer de liefde die in jou zit en je innerlijke kracht is niet meer kwetsbaar voor angst.

10 Leef een puur en liefdevol leven
Intelligentie organiseert alles wat ertoe doet. En omdat jij intelligent bent kun jij invloed uitoefenen op de dingen die er voor jou toe doen. Probeer een gebalanceerd en liefdevol leven te leiden. Een puur en eerlijk leven is het beste voor jou, de mensen om je heen en het beste voor onze aarde.

Chopra.com