Geluk

Column: Terugblik op een bijzonder jaar

tips voor gezond en glanzend haar
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

2015 zit er bijna op, tijd om eens stil te staan, om eens terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat ben ik blij dat ik ruim een half jaar geleden live ging met herhealth.nl, ik vond het doodeng maar ik heb nog geen seconde spijt gehad. Ik had niet kunnen bedenken dat mensen zo open zouden zijn, zo mooi en behulpzaam. Want de artikelen die mensen schrijven, die raken je. Wat een lef om je verhaal als gastblogger in te sturen, maar wat mooi als je de reacties ziet van vrouwen die wat aan het artikel hebben gehad of die zich erin herkennen. Ik ben zo geraakt door iedereen die zich zo kwetsbaar durfde op te stellen, die zijn of haar verhaal heeft opgeschreven.

Maar het waren niet alleen de gastbloggers, ook de vrouwen die de site bezoeken. Jullie reacties zijn zo mooi, zo puur en ook zo eerlijk. We zijn met z’n allen nu eenmaal niet perfect, maar om je kwetsbaarheden te tonen daar is kracht voor nodig. We hebben allemaal wel eens advies, wat sturing, inspiratie of een hart onder de riem nodig en dat is helemaal niet erg!

Voordat ik de site online zette had ik wel eens het idee dat ik de enige was die worstelde met dingen, maar ik ben niet alleen, nee we zijn samen en samen zijn we sterk. Want wat heb ik, en ik hoop jullie ook, veel geleerd van onze deskundigen. Elk artikel weer denk ik, wow ja, hier kan ik wel wat mee of zo heb ik er nog niet tegenaan gekeken. Daar ben ik zo dankbaar voor, dankbaar voor de mooie artikelen die we kunnen plaatsen en dankbaar voor de reacties van de lezeressen.

Ook is er met mij persoonlijk veel gebeurd het afgelopen jaar of eigenlijk de afgelopen jaren. Ik ben niet meer werkzaam in de financiële wereld, ik heb een enorme burn-out gehad, ik heb een fantastische man ontmoet en ik ben herhealth.nl gestart. Wat kan er toch een hoop gebeuren in korte tijd. Want ik kan me de periode nog helder voor de geest halen, de periode dat het allemaal niet zo goed meer ging. Dat ik echt niet wist hoe ik mijn ene been voor het andere moest zetten en dat ik niet zo goed wist waarom ik überhaupt mijn bed nog moest uitkomen, niet wist wat ik moest qua werk en om over de liefde maar niet te spreken.

Want ik ken het gevoel van eenzaamheid, ik weet hoe heftig een slechte relatie kan zijn, hoeveel energie je dit kan kosten. En dat ik nu samen ben met iemand die zo lief, eerlijk en mooi is, dat had ik een aantal jaar geleden nooit durven hopen. Je weet nooit wat er op je pad komt, wat het leven je brengt, daarom is het zo belangrijk om hoop te blijven houden. Om positief te blijven en vertrouwen te houden in de toekomst. Want je weet nooit wat het leven nog voor jou in petto heeft.

Ik zie 2016 in ieder geval heel zonnig in. We gaan leuke nieuwe dingen doen met herhealth.nl, nieuwe projecten waar ik enorm veel zin in heb. En we blijven natuurlijk mooie artikelen plaatsen. Persoonlijke, emotionele artikelen, maar ook tips en handvatten om goed in je vel te zitten zowel fysiek als mentaal.

We gaan er voor in 2016, met z’n allen!

Liefs Josine

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie