Kinderen

Als je bent opgevoed door een sterke vrouw, word jij dat ook

Als je bent opgevoed door een sterke vrouw, word jij dat ook

Onze moeders zijn eigenlijk allemaal heldinnen en sterke vrouwen. En daarom is de kans zo groot dat jij ook een sterke vrouw zult worden, of misschien al bent. Herken jij je hierin?

Als je opgevoed bent door een sterke moeder…

… verwacht je niet dat iemand anders jou gelukkig gaat maken
Je realiseert je dat jij zelf genoeg bent, en geen man nodig hebt die jou gelukkig moet maken. Je weet ook dat jouw liefdesleven weinig te invloed heeft op hoe jij in het leven staat en waar jij successen uit haalt.

… groeide je op om onafhankelijk te zijn
Je hebt geleerd om voor jezelf op te komen tijdens argumenten. Je weet hoe je voor jezelf moet zorgen, net zoals je moeder.

… weet je hoe het voelt om geliefd te zijn
Je weet hoe je anderen met respect en liefde moet behandelen en je weet wat je zoekt in een partner. Je neemt niet genoegen met minder dan een relatie waarbij jullie beiden geven en nemen.

… respecteer je jezelf
Je laat niemand over je heen lopen. Je behandelt iedereen met respect en je verwacht dat zij dit ook met jou doen. Doen zij dit niet, dan is de kans klein dat die persoon jou nog zal zien.

… weet je dat huilen niet zwak is
Je kunt een sterke vrouw zijn en toch je tranen laten lopen van tijd tot tijd. Het is normaal en laat zien dat je ook maar een mens bent. Zelfs de sterkste vrouwen breken wel eens. En dat is helemaal oké.

… geef je niet op
Elke keer als het even tegenzit, weet je jezelf op te rapen om weer door te gaan. Je blijft jezelf vertellen dat je alles aankunt en je bent slim genoeg om te weten dat falen geen optie voor jou is. Je blijft proberen totdat je hebt wat je wilde.

… weet je wat je waard bent
Je moeder heeft je geleerd dat je van niemand disrespectvol gedrag hoeft te accepteren. Zij heeft je geleerd om je standaarden hoog te houden, omdat je speciaal bent en veel meer waard bent dan dat.

… voel je je nooit eenzaam of alleen
Het is voor jou niet lastig om alleen te zijn, omdat je er vrede mee hebt om zo nu en dan op jezelf aangewezen te zijn. Je houdt van jezelf, en je houdt van hoe je leven is. Daar probeer je elk moment van te genieten.

… heb je een beste vriendin voor het leven
Ze is iemand waar je altijd op kunt rekenen. Je soulmate, vriendin, je grootste cheerleader en je support. Zij is er voor je wanneer je haar nodig hebt, wanneer je je een beetje down en verloren voelt.

Jouw sterke moeder is je grootste inspiratie. Je partner in crime. Je rolmodel. En iemand die je het meest waardeert. Dankzij haar ben jij de sterke vrouw die je vandaag bent.