Ik houd van gevulde paprika’s, maar ik ben lang op zoek geweest naar het ultieme gevulde paprika gerecht. Dat betekent voor mij: Lekker, gezond en snel klaar :). Maar goed ik heb dus veel recepten geprobeerd maar de aller lekkerste is van Sarahaandekook.nl . Omdat Bart niet van gesmolten kaas houdt zie je op de foto één gevulde paprika zonder kaas, maar dat doet niets af en de smaak en is nog steeds lekker!
Dus hierbij Saar’s heerlijke gevulde paprika’s.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 rode paprika’s
- 1 grote ui fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 180 gram mager rundergehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel sambal manis
- ½ courgette in blokjes
- 2 theelepels gedroogde oregano
- parmezaanse kaassnippers
- peper en zout
Hoe maak je de gevulde paprika’s
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit olie in een koekenpan. Wij koken op inductie dus gebruiken een speciale inductie koekenpan. Goed kookgerei is zo belangrijk en werkt ook nog eens stukken fijner! Fruit vervolgens de uien en knoflook 10 minuten op laag vuur in de koekenpan. Bak de courgette een minuutje mee en voeg het gehakt toe. Blijf roeren tot het gehakt rul en goudbruin is. Voeg de tomatenpuree, sambal en oregano toe en laat de vulling een paar minuten sudderen. Snijd ondertussen de bovenkant van de paprika’s af en haal de zaadlijsten er uit. Proef de gehaktvulling en voeg wat zout en peper toe. Schep de vulling in de paprika’s en bestrooi met kaas. Zet (als het lukt) de ‘hoedjes’ op de paprika’s en bak ze 30 minuten in de oven.
Serveer de gevulde paprika’s direct met bijvoorbeeld rijst of gebakken aardappeltjes.