Bereidingstijd:
50 minuten
Portie:
2 personen
Benodigdheden:
kookpan, oven
Ingrediënten
- 2 middelgrote zoete aardappels
- 120 g quinoa
- handvol cherry tomaatjes
- halve komkommer
- 100 g feta
- 1 klein potje mais
- 1 bosuitje
- 2 eetlepels zure room
- 2 avocado’s
- halve ui
- 1 teen knoflook
- sap van halve citroen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappels en verpak ze in aluminiumfolie. Prik in de aardappel een paar gaatjes door het folie heen en leg ze voor 45 minuten in de oven. De aardappels zijn gaar als je er gemakkelijk in kunt prikken
- Pureer of stamp in een kom de avocado’s, ui, knoflook en citroen. Voeg zout en peper toe en zet de quacamole in de koelkast tot moment van serveren.
- Kook de quinoa gaar zoals vermeld staat op de verpakking.
- Snij de komkommer, tomaatjes, feta en bosui. Hussel dit door elkaar in een schaal.
- Voeg de mais bij de quinoa toe wanneer deze gaar is. Voeg naar smaak wat zout en peper toe en een scheutje olijfolie.
- Haal de aardappels uit de oven, snijd ze open, en vul met een lepel zure room. Schep een flinke lepel quinoa hier boven op en lepel daar wat van de salade over heen. Eindig met een lepel van de quacamole.
charlyparsley.nl