Jongens, wat is dit weer toch fijn! Eindelijk tijd om heerlijk op het balkon of in de tuin te eten en lang na te tafelen. Of wat dacht je van een uitgebreide picknick na een lange dag op werk? Ideaal om de werkdag van je af te laten glijden en nog even van het zonnetje en deze heerlijke kruidige kip te genieten. Ik vind het heerlijk om buiten te eten. Het geeft zo’n heerlijk gevoel van vrijheid, net alsof ik op vakantie ben.
Voor deze prachtige zomeravond maakte ik deze kruidige kip klaar die ik combineer met bloemkoolrijst, spinazie, een spiegelei en een muntdressing om het geheel helemaal af te maken. Je zult wel denken… Bloemkoolrijst? Wat is dat? Bloemkoolrijst is rauwe bloemkool, die je super fijn snijdt tot het de structuur van rijst heeft. In plaats van koolhydraten eet je extra vitamines, en het maakt de maaltijd direct een stuk lichter. Iets wat ik wel kan waarderen wanneer het buiten zo warm is. Op de een of andere manier heb ik dan altijd minder eetlust en meer behoefte aan lichte recepten. Herkennen jullie dit ook?
De kruidige kip breng je op smaak in een mengsel van yoghurt en verschillende gedroogde kruiden zoals garam masala, korianderzaad en komijnzaad. Als je tijd hebt dan kun je de kip een aantal uurtjes marineren in de koelkast. Heb je die tijd niet? Dan schuif je de kip gewoon meteen de oven in. Dit gerecht is zowel warm als koud lekker, en hierdoor ook prima om mee te nemen voor een picknick in het park of in het bos. Lekker met een glas ijskoud water met wat limoen en munt.
INGREDIËNTEN
- 2 kipfilets
- 2 eieren
- 1 kleine bloemkool
- bosui
- 1 zakje spinazie
- verse munt
- sap van een halve citroen
- een klein stukje gember
- rode peper
- 1 flinke knoflookteen
- 200 ml. yoghurt
- 2 theelepels garam massala
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel komijnzaad
- peper en zout
ZO MAAK JE HET