Aardbeien, ik ben er dol op! Aarbeien zijn ideaal voor het maken van taarten waar je het liefst niet teveel extra zoetigheid in wilt stoppen. Deze zomerkoninkjes zijn namelijk al heerlijk zoet van zichzelf!
INGREDIËNTEN
- 500 g aardbeien
- 200 g amandelmeel
- 150 g speltbloem
- 50 g verse dadels
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 150 ml kokosolie
- 450 ml magere kwark
- 5 gelatine blaadjes
- 1 vanillestokje
- 4 el agavesiroop
- Snufje zout
INGREDIENTEN
- Verwarm de over voor op 180 graden. Laat de kokosolie smelten en voeg hier 4 eetlepels agavesiroop aan toe. Klop dit goed door, zodat de olie zich mengt met de siroop.
- Voeg het amandelmeel, bakpoeder en speltbloem toe en meng het geheel totdat er een deegbal ontstaat.
- Doe de dadels in een keukenmachine en maal ze fijn. Mocht je geen keukenmachine hebben kun je ze ook in hele kleine stukjes snijden. Voeg deze toe aan het deeg.
- Vet een taartvorm in met boter en verdeel het deeg over de bodem en prik met een vorm wat gaatjes in de bodem, zodat hij niet teveel gaat rijzen. Zet de taart in de oven voor ongeveer 20 minuten. Hou goed in de gaten of hij niet te bruin wordt.
- Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen. In de tussentijd kun je beginnen aan de vulling. Laat hiervoor 5 gelatineblaadjes weken in water voor ongeveer 5 minuten.
- Maal ongeveer 200 gram aardbeien fijn in een keukenmachine totdat er een soort jam ontstaat. Verwarm twee eetlepels kwark in een pan en meng de gelatine hier doorheen, zodat deze helemaal oplost. Voeg de rest van de kwark, de aardbeienjam en de rasp van het vanillestokje toe en mix dit door elkaar.
- Giet het aardbeien-kwark mengsel op de bodem en zet deze voor ongeveer 2 uur in de koelkast. Hierna kun je de taart garneren met de overige aardbeien! Je gasten zullen ervan smullen!