Jammiee jammiiee! (al zeg ik het zelf) Dit is een super lekkere gezonde versie van de appeltaart!! Misschien geloof je het niet dat deze appel-havermout taart dan ook echt lekker is, maar het is echt zo! De appeltaart is gezoet met honing (daar zitten natuurlijk ook wel wat suikers in). De vulling is met appels, cranberry’s en rozijnen. Voor de rest lekker veel honing&kaneel wat de smaak geeft! De bodem van deze appel-havermout taart is, je raadt het denk ik al, havermout! Deze appeltaart is ook makkelijk om te maken en zo heb je een lekker & verantwoord tussendoortje. Ik heb deze appeltaart zondagmiddag gebakken en ik heb deze taart mee genomen naar school de volgende dag 🙂 Zo kom je toch nog wat beter de dag door haha.
Hier komt het recept!! Snel maken hè?! Is echt lekker!
Ingrediënten
- 125 gram spelt meel
- 60 gram havermout
- 3 el kokosolie
- 3 el honing
- 1 ei
- 2 tl kaneel
- 35 gram cranberries
- 35 gram rozijnen
- 3 jonagold appels
- 3 goudrenetten appels
Zo doe je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de spelt meel, havermout, kokosolie, 2 el honing, ei en een snufje kaneel in een keukenmachine en maal fijn. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine stukken en meng in een kom samen met 1 snufje kaneel en 1 el honing. Pak een taart/quiche vorm en bestrooi de havermout bodem met het deeg en zorg voor een klein opstaand randje. (handig is om een quiche/taart vorm te gebruiken die een uitneembare bodem heeft) Leg hier de rozijnen met cranberry’s op en vervolgens ook de appels. Zet de appel-havermout taart in de oven en bak in 45 gaar. Haal de taart uit de oven, even laten afkoelen en serveren maar! (warm is die het lekkerst )
Eet smakelijk & veel bakplezier!!