Gezondheid

Fit zonder sportschool? Dit zijn tips die wél werken!  

Ben jij lid of ben je eerder een goede sponsor van de sportschool? Bij veel mensen is dat laatste helaas het geval. Niet omdat ze dat willen, maar omdat sporten in de sportschool er gewoon niet van komt. Voor je het weet is er weer een week voorbij en ben jij wederom niet in de sportschool geweest. Toch is het wel belangrijk om lekker fit en vitaal te blijven. Gelukkig kan dit ook zónder sportschool. Het geheim zit hem namelijk niet in het bezoeken van een gym maar in hele andere zaken. Hoe jij fit wordt en blijft zonder sportschool of gym? Hier de geheimen ontrafeld! 

Technologie first 

De eerste tip is om de smartphone niet alleen te gebruiken voor het maken van leuke selfies en het volgen van de verschillende social media, maar ook om ‘m te gebruiken om lekker fit en vitaal te worden. Zet deze dus in om te werken aan je fitheid! Het enige wat je nodig hebt is een goede smartphone. En wanneer jij dat abonnement opzegt van de sportschool, kun je van datzelfde geld prima een iPhone 16 Pro met abonnement afsluiten. Het beste van het beste wat er op dit moment op de markt is qua smartphones, en ook nog eens voorzien van nóg betere apps om je gezondheid te tracken. De iPhone 16 Pro Max kopen is daarmee op eens een investering in je gezondheid. Van het bijhouden van je stappen tot het aantal glazen water wat je drinkt, houd de standaard apps nauwkeurig bij en je zult zien dat de eerste stappen naar meer fitheid en vitaliteit snel zijn gezet.  

De apps om fit te worden

Naast de standaard porgramma’s en apps in je telefoon heb je natuurlijk ook nog de apps die je zélf kunt installeren. Het is goed om van iedere pijler op het gebied van gezondheid en vitaliteit er één te kiezen; bewegen, eten en ontspanning. Voor die eerste heb je de standaard apps al, maar vul die aan met bijvoorbeeld een HIIT app of Strava om je cardio sessies te monitoren. Daarnaast heb je apps als Headspace om lekker rustig van te worden door het doen van geleide meditaties en ten slotte heb je fittrackers om je voeding in bij te houden. Dat laatste is niet iets wat je iedere dag met al je happen moet doen, maar waarvan het wel aan te raden is om het een tijdje bij te houden. Het is namelijk zeer leerzaam om inzichtelijk te krijgen wat je allemaal eet op een dag en hoe de voedingsstoffen zijn verdeeld. Krijg je wel genoeg eiwitten, vetten en koolhydraten binnen en zijn de verhoudingen aansluitend bij jouw behoeften? Allemaal zaken die de smartphone jou kunnen leren, zonder dat je er al te veel moeite voor hoeft te doen.  
 

Kortom, skip de smartphone en investeer in je gezondheid door middel van technologie. Wanneer je dit doet zul je zien dat je sneller stappen maakt en het laagdrempeliger is om te beginnen. De kosten wegen zeker tegen elkaar op aan gezien het gemiddelde smartphone abonnement al snel in de papieren loopt. Dus ga voor de technologie van vandaag de dag en je krijgt er een fit lichaam voor terug!