Deze reep van havermout is super makkelijk te maken, vult goed en bevat geen ongezonde e-nummers of suikers. Hij zorgt ervoor dat je voor lange tijd verzadigd bent en is daarom een verantwoord tussendoortje.
Dit heb je nodig (6 repen)
♦ 1 banaan
♦ 3 medjouldadels
♦ 50 gr pindakaas
♦ 125 gr havermout
♦ Een handje rozijnen
♦ 40 gr pecannoten
♦ 50 gr pure chocolade
♦ Optioneel: Zeezout
Zo maak je het
- Week de rozijnen en dadels ongeveer een half uur in warm water.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de banaan, en de dadels en meng deze met de pindakaas.
- Roer vervolgens de havermout door dit mengsel en de rozijnen.
- Hak de pecannoten grof en meng ook dit erdoorheen.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier, en doe hier het mengsel in. Zet 30 minuten in de oven.
- Als de reep klaar is, kun je de chocolade au bain-marie gaan smelten. Smeer een dun laagje chocolade op de reep en strooi hier wat zeezout op. Zet vervolgens in de koelkast tot de chocolade hard is geworden.
ps Met een nat mes is de reep heel makkelijk te snijden in mooie repen.