Geluk

9 gewoontes die succesvolle mensen vermijden

9 gewoontes die succesvolle mensen niet hebben

Succesvol zijn heeft niets te maken met wat in de ogen van anderen succes inhoudt. Succesvol zijn is bereiken wat jij voor ogen hebt. En de manier waarop we onze tijd managen bepaalt vaak of we wel of niet succesvol zijn.

Hoe verschillend we allemaal ook zijn, iedereen heeft evenveel uren in zijn of haar dag zitten. Hoe we deze tijd gebruiken, dat ligt aan ons. Een belangrijk onderdeel van timemanagement is bepalen wat niet te doen en daar gaat dit artikel over.

Hier vind je 9 onproductieve gewoontes die succesvolle mensen vermijden:

1 Zichzelf te veel werk geven
Hoewel succesvolle, gelukkige mensen vaak een goede werkethiek hebben zijn ze zich ook heel bewust van hun grenzen. Toestaan dat jij te veel op je bordje krijgt is geen goede manier van timemanagement. Ken je grenzen – iedereen heeft ze namelijk.

2 Technologische afleidingen
Het is soms bijna gênant om te zien hoe afhankelijk sommige mensen zijn geworden van de techniek. De techniek helpt ze niet meer, nee ze zijn een slaaf geworden van hun mobieltje. Productieve mensen spenderen geen uren op Facebook en ze houden zeker hun telefoon niet op ‘geluid aan’ staan als ze aan het werk zijn. Wees slim en verantwoordelijk als het op techniek aankomt.

3 Geen plan hebben
Door te plannen zorg je ervoor dat je overzicht hebt. Je verspilt geen tijd met gedachtes als, “wat zal ik nu doen?” Een plan hoeft geen getailleerd rapport te zijn, een simpele to do lijst kan je al erg goed helpen.

4 Niet gefocust zijn
Constant je prioriteiten veranderen is geen goede gewoonte. Een gefocust persoon is iemand die weet dat bepaalde dingen eerst gedaan moeten worden alvorens naar het volgende te gaan. Voorkom chaos door gefocust te blijven.

5 Te laat nog werken
En dan hebben we het niet over de overuren die je misschien wel eens maakt voor je baas. Nee het gaat erom dat als jij altijd laat op bent omdat je nog dingen moet afmaken, je eens goed naar je schema moet kijken. Wil je misschien te veel? Moet je misschien vaker nee zeggen? Want een goede nachtrust is een belangrijk onderdeel van succes.

6 Dingen niet afmaken
Productieve en succesvolle mensen zijn er goed in om dingen af te maken. De laatste loodjes zijn vaak het zwaarst, maar door steeds aan nieuwe dingen te beginnen en oude niet af te maken creëer je chaos.

7 Slecht luisteren
Niet open staan voor de meningen van anderen is een slechte gewoonte. Dit gebeurt vaak wanneer we denken dat we meer weten dan we doen. Luister actief en let op; deze vaardigheden zullen je altijd helpen.

8 Het alleen willen doen
Door geen tijd te besteden aan gesprekken of samenwerkingen met anderen kun je kansen laten liggen. Ook als je liever alleen werkt is het goed om af en toe met anderen dingen samen te doen.

9 Niet georganiseerd werken
Georganiseerd hoeft niet direct te betekenen dat je netjes en opgeruimd bent, als je dingen maar direct (terug) kunt vinden. Als je constant aan het zoeken bent naar dingen die je nodig hebt dan verspil je veel tijd. Zoek een methode die voor jou werkt om dingen georganiseerd te houden en houd je daaraan.

Powerofpositivity.com