Recepten

Recept: Zomerse bbq teriyaki Quorn stukjes en ananas Buddha Bowl

recept barbecue

Dit is een echt zomers recept; lekker, licht en door de Quorn stukjes ook nog eens heel verantwoord voor jou en voor het milieu! Wil jij ook lekker en gezond barbecueën? Print dan dit recept uit of pin het op je Pinterest, want het is zeker de moeite waard!

Voordat ik het recept begin wil ik nog iets meer vertellen over Quorn, want ik vind eigenlijk dat iedereen die om onze planeet geeft het verhaal van Quorn zou moeten kennen en ik ben er daarom heel trots op dat ik met dit merk mag samenwerken. De producten van Quorn worden gemaakt van mycoproteïne. Mycoproteïne is een bron van eiwitten van hoge kwaliteit en is rijk aan vezels, laag in verzadigd vet en zonder cholesterol. Om mycoproteïne te maken, gebruiken ze een natuurlijke, voedzame schimmel die op de grond groeit. Tijdens het fermentatieproces groeit het in de vergisters uit tot een soort deeg voordat het geoogst wordt. Dit oude, natuurlijke proces zorgt ervoor dat ze efficiënter met water omgaan, tot 90% minder broeikasgassen uitstoten en tot 90% minder landbouwgrond in beslag nemen. 

Quorn is dus gefermenteerd eiwit boordevol vezels, laag in verzadigde vetten en zonder cholesterol. Voedzaam, lekker en gezond: ideaal om mee te koken!

Zomerse bbq teriyaki Quorn stukjes en ananas Buddha Bowl

Ingrediënten

Voor de spiesen:

Voor de teriyaki marinade:

  • 150ml water
  • 3 eetlepels tamari
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel mirin
  • ½ eetlepel ahornsiroop
  • ½ eetlepel arrowroot poeder
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • ¼ theelepel zwarte peper

Voor de salade:

  • 1 pak voorgekookte quinoa
  • 80g Romeinse sla, versnipperd
  • 50g rode kool, versnipperd
  • ½ rode paprika, fijn gesneden
  • 1 wortel, geraspt
  • 2 lente-uien, fijn gesneden

Garnering:

  • 80g kant en klare edamame bonen
  • ½ komkommer, in linten gesneden 
  • 4 radijsjes, fijn gesneden
  • 5g verse koriander, fijn gesneden
  • 1 rode chilipeper, fijn gesneden
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 eetlepel pinda’s, geplet
  • 4 schijfjes limoen
Dit heerlijke zomerse maaltje bereiden

Zo maak je het:

  1. Spies de Quorn Stukjes en ananas aan vooraf gedrenkte houten spiesen. Leg het geheel opzij.
  2. Om de teriyaki marinade te maken, doe je alle ingrediënten in een kleine pan en zet deze op een medium vuur. Klop de ingrediënten totdat de saus dikker wordt. Kwast ¾ van dit mengsel over de spiesen.
  3. Leg de spiesjes op een voorverwarmde gas of houtskool BBQ en bak ze voor 12-15 minuten. Draai ze af en toe om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig gaar worden. Eenmaal gaar, verwijder de stukjes en ananas van de spiesen. Hak de ananas in grove stukken. Leg het geheel opzij.
  4. Om de salade te maken, neem een grote kom en meng de quinoa, sla, rode kool, rode paprika, wortel en lente-uien. Verdeel de salade over vier kommen en bedek het in een Buddha Bowl stijl met de gebraden stukjes, gegrilde ananas, edamame bonen, komkommer linten en radijsjes. Garneer met de koriander, rode chilipeper, sesamzaadjes, gemalen pinda’s en limoen schijfjes. Besprenkel het geheel met de overgebleven teriyaki saus klaar om te serveren.
Genieten!

Eet smakelijk! Dit is een recept van Quorn en deze kun je terugvinden op hun website: Quorn.nl

Ik ben er trots om te vermelden dat dit artikel tot stand is gekomen in samenwerking met Quorn.