Je kleding mooi en schoon houden is toch vaak een uitdaging. Zo zonde als je favoriete shirtje helemaal uitgelubberd is. Of als de stof van dat mooie jurkje absoluut niet meer is wat het is geweest. Gelukkig kun je dit in de meeste gevallen voorkomen en een stuk langer met je kleding doen! Samen met AEG hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet:
1 De manier waarop je kleding in je kast hangt
Als jij je zware truien ophangt zoals jij je jurkjes en hemdjes ophangt dan zal zwaartekracht ervoor zorgen dat de nek en schouders van je trui uitgerekt worden. Zonde want zo verpest je het model van je trui en krijg je een lubberende trui. Daarom is het beter om zwaardere truien en vesten op te vouwen.
2 Je bewaart je kleding in het plastic van de stomerij
Ook zo trots als je weer eens hebt geluisterd naar het etiket in je kleding en toch je blouse of jurkje naar de stomerij hebt gebracht. Vervolgens hang jij je item (inclusief beschermend plastic) weer in de kast en daar gaat het mis. Materialen hebben het nodig om te kunnen ademen en plastic houdt geurtjes en vocht gevangen. Lekker laten ademen dus die mooie spullen die je naar de stomerij brengt.
3 Je brengt je dry-clean kleding te vaak naar de stomerij
Door je kleding te vaak naar de stomerij te brengen kan je materiaal van je kledingstuk flink verzwakken (aka lelijk worden). Er zit overigens ook een verschil tussen “dry-clean: en “dry-clean only”. Want met dry-clean is het vaak ook veilig om je kledingstuk voorzichtig op de hand te wassen en om het liggend te laten drogen. Een andere tip: schaf een goede wasmachine aan. AEG heeft een wasmachine (AEG wasmachine L9FE96CS) met een stoomfunctie. Ideaal voor kleding wat alleen maar even opgefrist hoeft te worden. Het behoedzame stoomprogramma verwijdert veilig geurtjes en kreukels uit de kleding.
4 Je gooit bezwete sportkleding in de wasmand
Je hebt lekker gesport en flink lopen zweten. Je komt thuis en gooit je kleding in de wasmand en stapt onder de douche… Oeps dit zorgt ervoor dat de zweetgeur in je sportkleding trekt, waardoor de lucht uiteindelijk in het materiaal gaat zitten. Zonde! Hang je vochtige sportkleding daarom eerst aan een hanger of op een stoel om te drogen en gooi het vervolgens in de wasmand.
5 Wasverzachter
Wasverzachter kan je kleding heerlijk zacht maken en lekker laten ruiken. Maar het kan ook je wasmachine en je kleding beschadigen. Dit komt omdat het zich kan ophopen in je machine wat slecht is voor het mechanisme, daarnaast kan wasmiddel voor sommige materialen te ‘heftig’ zijn. De AEG L9FE96CS verhelpt dit probleem door je wasverzachter eerst te vermengen met water zodat het volledig geactiveerd en opgelost wordt voordat het in de trommel komt en dus in aanraking met je kleding komt.
6 Knopen, ritsen en haakjes dichtmaken
Losse haken en knopen, haken vast aan andere kledingstukken waardoor die uitgerekt worden. Sluit alle knopen, ritsen en haken van je kleding daarom voordat je het in de wasmachine doet.
7 Hard water
Het water kan in Nederland behoorlijk ‘hard’ zijn. Dit betekent dat er veel kalk in het water zit. Door kalk kan je wasmiddel haar werk niet meer goed doen omdat het wasmiddel door de kalk wordt gebonden. Je kunt een scheutje schoonmaakazijn aan was toevoegen, maar er is een betere manier. AEG wasmachines beschikken namelijk als eerste ter wereld over technologie die mineralen uit het water halen zodat water wat in de trommel terechtkomt van optimale kwaliteit is en wasmiddel en wasverzachters hun werk kunnen doen. Zo blijven je mooie stoffen zacht en soepel.