Geluk

9 waarschuwingssignalen dat je te maken hebt met een slecht persoon

9 waarschuwingssignalen dat je te maken hebt met een slecht persoon

Sommige mensen gaan ver om te krijgen wat ze willen. Als je op hun pad komt dan zullen ze proberen om je te gebruiken, manipuleren en uiteindelijk als vuilnis aan de straat zetten, zonder ook maar met hun ogen te knipperen. Het vervelende is dat onze natuur ervoor zorgt dat we het goede in mensen willen zien. Het zorgt er soms zelfs voor dat we blind zijn voor iemands slechte intenties, juist omdat we zelf niet zo in elkaar zitten.

Maar hoe kun je dan weten of iemand een naar persoon is? Hoe kom je er snel achter dat iemand niet te vertrouwen is? Hieronder vind je 9 waarschuwingssignalen die je al in een vroeg stadium kunt oppikken:

1 De realiteit ontkennen
Deze mensen kennen een andere waarheid dan jij en zullen het niet snel eens zijn met de realiteit. Hierbij gaat het niet om subtiele verschillen, nee het gaat om feiten tegenover verdraaide idealen en interpretaties.

2 De feiten verdraaien
Als een feit niet stookt met hun doelen of verwachtingen, dan verdraaien ze dit feit zo dat het hen wel uitkomt. Ze halen dingen uit de context, lijmen het ergens anders aan tot ze ‘alternatieve’ feiten hebben bedacht die wel in lijn zijn met hun doel.

3 Ze houden informatie voor zichzelf
Als ze geloven dat ‘iets’ de identiteit die ze voor zichzelf proberen te creëren in gevaar brengt dan schromen ze er niet voor om belangrijke informatie voor henzelf te houden. En als je erachter komt? Dan zullen ze de waarheid verdraaien en er uiteindelijk voor zorgen dat jij je schuldig voelt omdat jij ze niet vertrouwde.

4 Mensen misleiden
Ze zullen informatie zo brengen dat jij het gelooft. Ze veranderen dingen, ze zullen jou het gevoel geven dat je alles fout doet en ze gebruiken woorden als hun wapen.

5 Liegen
Liegen is een manier om zichzelf te uiten. Ze voegen altijd iets extra’s toe aan een verhaal. Ze liegen om iets voor elkaar te krijgen, om er zelf beter van te worden of omdat ze het grappig vinden. Als jij ze betrapt op een leugen dan zullen ze er nog 10 bijvertellen om het te verdoezelen. Uiteindelijk zul je ze of geloven, of ze krijgen je zo ver dat je medelijden met ze krijgt.

6 Ze hebben geen schuldgevoelens
Deze mensen voelen zich niet schuldig voor wat ze anderen hebben aangedaan. Ze gebruiken je en zetten je vervolgens als vuilins bij de weg. Het maakt ze niet uit hoe jij je daaronder voelt, als zij hun doel maar behalen.

7 Manipuleren
Ze zijn erg goed in manipulatie. Ze weten hoe ze 10 stappen vooruit moeten plannen en ze kennen altijd het doel van hun manipulatie. Jij bent een pion in hun spel en ze zijn niet bang om je in te zetten.

8 Ze stelen je tijd
Ook al weten ze dat je een deadline hebt, een belangrijk event met je familie, toch zullen je tijd inpikken. Het maakt ze niet uit dat jij je tijd anders had ingepland en ze zijn zich er heel goed van bewust dat jouw tijd waardevol is. Het boeit ze alleen niet.

9 Control freaks
Om alles bij elkaar te houden, moeten ze wel de volledige controle hebben. Ze zullen snel bezitterig worden als ze merken dat iemand anders zich met jou bemoeit en zij de controle kunnen verliezen. Want als moet gaan volgens hun plan.

Iedereen bezit wel 1 of 2 van deze eigenschappen, maar als je iemand kent die meerdere van deze eigenschappen heeft dan heb je te maken met een giftig persoon. Iemand die niet goed voor je is. Wees je bewust van de mensen om je heen en houd genoeg van jezelf om deze nare mensen los te laten.