Relaties

9 Kwaliteiten van mensen die goed zijn in het hebben van relaties

3 dingen die we moeten weten over mannen

Heb jij je ooit afgevraagd hoe het kan dat sommige mensen geweldige relaties hebben zonder dat het lijkt alsof ze er iets voor hoeven te doen? Vaak komt er wel wat meer bij kijken dan alleen een vleugje magie. Het heeft zelfs vrij weinig te maken met wat ze doen maar alles met wie ze zijn.

Het goede nieuws is dat met wat kennis en moeite jij ook over de kwaliteiten kunt beschikken om een mooie en liefdevolle relatie te hebben. Hier vind je 9 kwaliteiten van mensen die goede relaties hebben:

1 Ze laten het verleden achter zich
Zolang jij je zorgen maakt over het feit dat jij misschien net zo’n relatie krijgt als dat van je ouders of wanneer jij denkt nooit in de buurt te kunnen komen van de perfecte relatie van je ouders, zul je niet vrij zijn om aan je eigen relatie te werken. Welke angsten je ook hebt, laat ze los. Begin met de accepteren dat je angsten hebt en herinner jezelf vervolgens dat deze angsten uit het verleden niets met jouw lotsbestemming te maken hebben. Jij bent de gene die de controle over jouw leven heeft en jij hebt dus de mogelijkheid om een relatie te laten slagen. Wanneer je merkt dat je van je pad afraakt kan alleen jij dat corrigeren en als je in het verleden fouten hebt gemaakt kun je daar van leren.

2 Ze zijn wie ze zijn
Mensen die een intieme relatie met hun partner hebben zijn niet bang om zichzelf te zijn. Ze zijn niet bang om hun ‘rare’ kanten te laten zien. En omdat zij zichzelf laten zien zal hun partner zich ook openstellen en zichzelf durven te zijn.

3 Ze zijn ook zelfverzekerd als ze single zijn
Wanneer je op je partner steunt om je zelfverzekerd of goed genoeg te laten voelen dan is het moeilijk om je relatie voor lange tijd goed te laten gaan. Dit betekent natuurlijk niet dat je nooit aan jezelf mag twijfelen (dit is namelijk onmogelijk) maar het is niet goed als die twijfel de boventoon voert. Je partner is er niet voor om jou constant gerust te stellen en jou een goed gevoel over je zelf te geven.

4 Ze proberen hun partner te inspireren, niet te veranderen
Er is een subtiel verschil tussen iemand willen veranderen en de wil hebben om iemand te inspireren om te veranderen. Het verschil is motivatie. Iemand willen veranderen is goed voor jou. Iemand willen inspireren om te veranderen is goed voor de ander en daar worden jullie beiden beter van.

5 Ze durven zich kwetsbaar op te stellen
Wanneer we ons kwetsbaar opstellen laten we de ander toe om echt naar ons diepste zijn te kijken. Dit heeft een gevoel van vertrouwen nodig wat niet zomaar bereikt kan worden.

6 Ze offeren zichzelf niet op, maar zijn bereid om te geven
Je kan het geven aan je partner op twee manieren zien:
Of je offert jezelf op voor de ander (wat impliceert dat je uiteindelijk iets van jezelf opgeeft)
of je geeft genereus (wat impliceert dat je met liefde iets geeft aan de gene van wie je houdt). Dit is een subtiel maar krachtig verschil.

7 Ze koesteren geen wrok
Wanneer je een wrok koestert betekent het meestal dat je wilt dat de andere persoon zich nog steeds schuldig voelt of schaamt. Dit zijn twee behoorlijk sterke emoties. Wanneer je een relatie hebt met iemand die zich schuldig of beschaamd voelt zal jullie band niet versterken. Op deze manier is het moeilijk om een intieme en vertrouwelijke band met elkaar op te bouwen.

8 Ze vinden het oké wanneer hun partner ergens de expert in is
Er is niets slechter voor een relatie dan een constante strijd over wie beter is en wie er meer aan kan. Mensen in goede relaties zien de goede kwaliteiten van hun partner en hebben niet de behoefte om hun partner af te troeven. De enige manier om de krachten van je partner te vieren en te erkennen is wanneer jij je bewust bent van en trots bent op je eigen krachten.

9 Ze lachen samen
Humor verbindt mensen omdat het een spontane en impulsieve reactie is. We hebben vaak geen masker op wanneer we lachen, we laten onszelf zien. Wanneer je samen kunt lachen dan maakt dit de relatie lichter en speelser.

Wil je aan het werk met bovenstaande punten? Kies dan één punt per keer en probeer je daar op te focussen, succes!

MindBodyGreen

Laat een reactie achter