Relaties

9 dingen die stellen met een goede relatie niet doen

9 dingen die stellen in een goede relatie niet doen

1 Oude koeien uit de sloot halen
Ruzies die in het verleden zijn geweest zouden al moeten zijn ‘uitgevochten’ en opgelost, hoe pijnlijk zo ook waren. Door bij te houden wat je partner allemaal verkeerd heeft gedaan en door dit weer te noemen in nieuwe ruzies zul je nooit verder komen. Laat oude pijn los en kies weer voor elkaar.

2 Geen oprechte excuses aanbieden
“Het spijt me, maar jij deed dit ……”, is geen oprecht excuus. Het is gewoon: “Het spijt me” zonder de schuld bij de ander te leggen. Sommige partners zeggen alleen maar sorry om zo iets op te kunnen noemen wat hun partner heeft gedaan en dat trucje werkt niet in een goede relatie. Als jij je partner wilt vertellen dat hij iets heeft gedaan wat jou heeft gekwetst dan kun je dit beter zonder omweg zeggen en het direct uitpraten.

3 Hun partner de schuld geven wanneer er iets slechts is gebeurd
Je zegt niet plompverloren dat je partner onverantwoordelijk of lui is en dat dit de reden is dat hij zijn promotie niet krijgt. Dat is een belediging en bovendien pijnlijk. Stellen die een goede relatie hebben blijven positief. Ze dragen verbeterpunten aan, moedigen hun partner aan om te groeien en blijven geloven in hun partner.

4 Vertrouwelijke dingen tegen je partner gebruiken
Je partner vertelt jou zijn of haar issues en verhalen in vertrouwen – dus je zou juist meer begrip moeten hebben en weten waar sommige dingen bij je partner vandaan komen. Het is vreselijk om dingen te zeggen als: “Je bent een zeur, net als je moeder” of “Geen wonder dat je geen vrienden hebt”. Gewoon niet doen!

5 En plein public negatieve dingen over elkaar zeggen
Je zegt geen negatieve dingen over je partner terwijl je ergens op een feestje zit of op een verjaardag bent. Als je boos of gefrustreerd bent dan moet je dit met je partner bespreken en hem niet openbaar  aan de schandpaal nagelen tegenover je vrienden of familie.

6 Met andere mensen negatief over je partner praten
Natuurlijk praat je wel eens met je vriendinnen of je moeder over iets waar je partner je door heeft gekwetst of zoek je wel eens advies over hoe je om moet gaan met een ruzie die jullie hebben gehad. Maar wanneer dit vaak voorkomt en wanneer je merkt dat je regelmatig je hart lucht over je partner dan moet jij je wel realiseren dat jij een negatief beeld schept over je partner wat misschien niet realistisch is.

7 Hun hele leven om hun partner laten draaien
Een goede relatie is gebaseerd op twee mensen die van elkaar houden. Jullie levens zijn verweven en jullie hebben samen dromen. Maar daarnaast is het goed om ook eigen hobby’s te hebben, om ook eens dingen zonder je partner te doen. Zo houden jullie wat om over te praten en voel jij je minder afhankelijk van de ander.

8 Geen excuses aanbieden
Sommige mensen vinden het vreselijk om toe te geven dat ze verkeerd waren. Of het nou trots of schaamte is, iemand die fout zat zou in staat moeten zijn om zijn of haar excuses aan te bieden. Het zal dingen niet direct goedmaken maar het zorgt er wel voor dat de andere partij zich meer begrepen en gehoord voelt.

9 Geen excuses accepteren
Het voelt misschien even als een overwinning wanneer je partner er kwetsbaar uitziet en hij eindelijk vraagt om vergiffenis. Maar door trots en koppig te blijven en zijn excuses niet te accepteren doe je meer kwaad dan goed. Stellen in een goede relatie houden van elkaar en hebben respect voor elkaar en laten hun partner zich niet bewust slecht voelen.

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl

Goodhousekeeping.com