Relaties

8 signalen dat jullie uit elkaar aan het groeien zijn

De redenen voor vrouwen om een scheiding aan te vragen

Het is verbazingwekkend simpel om de signalen te missen wanneer je relatie niet goed gaat. Soms zijn stellen gewoon te druk om er aandacht aan te besteden of ze hebben de kleine veranderingen niet door. En deze kleine veranderingen kunnen uiteindelijk uitgroeien tot grote veranderingen. Soms is het lastig om je te realiseren hoe ver je eigenlijk al uit elkaar bent gegroeid. Dus blijf opletten en werk aan je relatie.

Onderstaand zie je voorbeelden van hoe je uit elkaar aan het groeien bent zonder dat je het misschien door hebt.

1 Je raakt elkaar niet meer aan
Je kunt voldoende redenen bedenken waarom je elkaar niet meer aanraakt. Maar het feit blijft dat jullie niet meer knuffelen, zoenen of seks hebben. En het gaat niet alleen om de seks, het gaat erom dat jullie je affectie voor elkaar tonen. Probeer daarom, als je merkt dat jullie elkaar niet meer aanraken, de eerste stap te zetten. Kruip weer eens ouderwets tegen je man aan als jullie tv kijken of geef elkaar weer een lange knuffel als jullie tijdens deze koude dagen samen in bed liggen.

2 Je kunt je de laatste keer dat jullie samen hebben gelachen niet meer herinneren
Als je niet meer kunt herinneren wanneer je samen hebt gelachen (dit hoeft geen uitgebreide schaterlach te zijn) dan betekent dit dat jullie samen geen kleine vreugde momenten meer delen. Probeer deze momenten samen weer te creëren, kijk samen een komische film, ga eens naar een cabaretier of ga samen naar een pretpark.

3 Gesprekken worden snel vijandig en het worden conflicten
Als zelfs de meest simpele gesprekken irritaties opwekken dan duidt dit waarschijnlijk op diepere problemen. Probeer dit signaal niet te negeren en kom erachter waar jullie woede vandaan komt. En hoe moeilijk het ook is: praat er samen over. Het gesprek zal misschien moeilijk en emotioneel zijn maar naderhand zijn jullie waarschijnlijk beide enorm opgelucht.

4 Jullie ondernemen geen dingen samen meer
Wanneer je merkt dat jullie samen geen leuke dingen meer doen dan zal je vanzelf een afstand gaan voelen. Probeer daarom tijd voor elkaar vrij te maken en leuke dingen te doen. Want ook als je moe bent, geen zin hebt en liever op de bank blijft liggen is het goed om energie in je relatie te stoppen. Kleed je mooi aan en ga samen uiteten, naar de film of naar het theater.

5 Jullie leven langs elkaar heen
Jullie hebben het druk. Druk met de kinderen, met jullie werk, met jullie eigen vrienden, met jullie hobbies maar in ieder geval niet met elkaar. Wanneer jullie interesses en hobbies elkaar niet overlappen en jullie alleen dingen samen doen die noodzakelijk zijn dan verliezen jullie de intimiteit die zo belangrijk is tussen een man en een vrouw. Als het een korte tijd duurt omdat er iets is gebeurd of het is een tijdelijke drukke periode op iemand werk dan is het nog te begrijpen maar als dit voort blijft duren.. grijp in!

6 Je voelt je eenzaam in je relatie
Van buiten lijken jullie het perfecte koppel maar jij hebt het gevoel dat de vriendschap tussen jullie is verdwenen. Dat er geen intimiteit meer is en dat je partner je maatje niet meer is. Dan kun jij je heel eenzaam binnen je relatie voelen. Probeer dit niet te accepteren, praat er samen over of ga in therapie. Want jullie kunnen, als jullie dit willen, hier samen uitkomen.

7 Jullie gaan niet meer tegelijk naar bed
Nog even kletsen in bed, lekker tegen elkaar aan liggen, knuffelen of vrijen voordat jullie gaan slapen, het is zo belangrijk voor de intimiteit. Het is jullie tijd, de tijd om weer even samen te komen na een lange of drukke dagen. Zorg ervoor dat deze tijd niet verloren gaat. Probeer daarom ook elektronische apparaten in bed te vermijden. Spreek af dat jullie in ieder geval een aantal keer per week samen naar bed gaan, je zult zien dat dit voor beide erg fijn voelt.

8 Je checkt de telefoon en mail van je partner
Je vertrouwt je partner niet en checkt stiekem zijn mail en telefoon. Jaloers, stiekem gedrag en oneerlijkheid horen niet in een relatie thuis. Wanneer je merkt dat deze dingen wel in jullie relatie voorkomen probeer daar dan aan te werken. En onthoud dat het niet erg is om de hulp van een professional in te schakelen, er zijn ontzettend veel mensen die hulp zoeken bij een relatietherapeute. Want soms kom je er gewoon samen even niet meer uit, niets om je voor te schamen.