Introvert

8 dingen die alleen extraverte introverten begrijpen

8 dingen die alleen extraverte introverte begrijpen

De meeste mensen identificeren zichzelf met een introvert of een extravert, maar hoe zit het dan met de mensen die daar tussenin zitten? Het ene moment hebben ze zin om erop uit te trekken en om mensen te zien, terwijl ze op het andere moment het aller liefste alleen willen zijn.

Komt dit je bekend voor? Dan vind je hieronder nog een aantal voorbeelden van hoe het is om een extraverte introvert (of een sociale introvert als je die term prefereert) te zijn:

1 Je hebt er geen enkel probleem mee om met vreemden te praten, maar wanneer het alleen over koetjes en kalfjes gaat dan ben je liever alleen
Je kunt over het algemeen prima een gesprek gaande houden, maar bij gesprekken die nergens overgaan dwaal je al snel af. ‘Small talk’ is licht en leuk, maar jij houdt meer van echte gesprekken. Je hebt gewoon liever een gesprek waarbij jij de andere persoon beter leert kennen.

2 Als jij je niet helemaal op je gemak voelt in een groep met mensen dan houd jij je op de achtergrond
Je vindt het heerlijk om je te omgeven met mensen, maar wel met de mensen bij wie jij je op je gemak voelt. Als je mensen niet zo goed kent dan voel jij je snel ongemakkelijk en misschien zelfs verlegen.

3 Je hebt dagen dat je met iedereen wilt praten en je hebt dagen dat je met niemand contact wilt hebben
Op sommige dagen app je al je vrienden en maak je plannen, terwijl je op andere dagen iedereen negeert. Het hangt af van de dag; er is geen echte uitleg waarom je 2 compleet verschillende manieren hebt om je op te laden en je hebt beide nodig. Als je te veel tijd in de buurt van andere mensen spendeert dan kun je niet wachten om weer naar huis te gaan, maar als je te lang alleen bent dan kun je niet wachten om je vrienden op te zoeken.

4 Je hebt altijd 100 gedachtes in je hoofd
Of je nu alleen bent of met andere mensen, de gedachtes in je hoofd schieten alle kanten op. Of je nou denkt over iets wat je volgende week moet doen of dat het iets is dat je bent vergeten te vragen aan iemand, je gedachtes zijn er altijd. Daarnaast geef jij jezelf in je hoofd ook regelmatig een peptalk als je iets moet doen.

5 Soms vind je het heel lastig om de deur uit te gaan
Want wat nou als het niet leuk is of als het het niet waard is? Dan heb je spijt dat je spannende boek of je laptop hebt dichtgeklapt. Maar wat als het nou juist super gezellig is? Er zijn avonden waarop je alles en tegelijk niets wilt doen.

6 Je vindt het leuk om naar anderen te luisteren
Je vindt het leuk om naar anderen te luisteren omdat je geïnteresseerd bent in anderen en omdat je anderen graag helpt. Vooral wanneer je luistert naar iemand waarbij iets vervelends in zijn of haar leven speelt geeft je het gevoel dat je ertoe doet omdat je het fijn vindt om iets voor iemand te kunnen doen.

7 Je bent selectief sociaal
Je geniet ervan om sociaal te zijn, maar je wilt niet met iedereen sociaal zijn. In mensen die zich aangetrokken voelen tot drama heb je helemaal geen interesse. Je vindt het daarnaast ook niet prettig om over anderen te praten en het liefst ontwijk je mensen die dit wel doen omdat dit je heel ongemakkelijk maakt.

8 Je maakt eenvoudig nieuwe vrienden, maar je vindt het lastig om deze vriendschappen te onderhouden
Vrienden maken is voor jou geen enkel probleem. Als je uit bent dan geniet je ervan. Je praat met mensen, je bent sociaal en gelukkig. Maar na een nacht uit is dit over en volgende ochtend is de behoefte om die nieuwe vriendschap stand te laten houden niet meer zo aanwezig. Of het nou komt omdat je gewoon niet zo’n zin hebt om te appen of omdat je het huis niet uit wilt, het onderhouden van een (nieuwe) vriendschap is een dingetje.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?