Geluk

7 signalen dat je iemand in je leven hebt die niet goed voor je is

7 signalen dat je iemand in je leven hebt die niet goed voor je is

Helaas is niet iedereen een positieve toevoeging in je leven. Dit maakt ze niet direct een slecht persoon, het betekent alleen dat ze niet noodzakelijk een goede invloed op je hebben. En we zouden zelf eigenlijk geen slachtoffer mogen worden van de negativiteit en slechte vibe van iemand anders. Hoewel we mensen graag het voordeel van de twijfel willen geven, kan dit niet bij iedereen..

Wat zijn de signalen van mensen die eigenlijk niet goed voor je zijn?

1 Ze luisteren slecht
Een gebrek aan inlevingsvermogen, een gebrek aan reactie of gewoon keiharde desinteresse maakt iemand een slechte luisteraar. En vaak krijg je niet eens de gelegenheid om je verhaal te vertellen omdat deze persoon toch alleen maar over zichzelf praat.

2 Ze zijn altijd het slachtoffer
Hun situatie is altijd het gevolg van de acties van iemand anders. Een relatiebreuk? Het is de schuld van hun vreselijke ex partner. Te laat op kantoor? Tja druk op de weg (hoewel verder niemand daar last van had die dag). Een examen niet gehaald? Tja de vragen kwamen niet overeen met het studiemateriaal. Het maakt niet uit of de schuld wel bij hen ligt, ze zullen het nooit toegeven. Deze mensen zijn zo goed geworden in het maken van excuses dat ze ze zelf zijn gaan geloven.

3 Ze veroordelen mensen
Ze veroordelen mensen constant. Ze geven niemand nooit eens het voordeel van de twijfel en hebben altijd direct hun (negatieve) mening klaar over mensen die zelfs nog nooit hebben gesproken. Ze hebben kritiek op iemands haar, kleding, dialect etc.

4 Ze willen altijd aandacht
Dan hebben we deze mensen, de mensen die altijd aandacht willen. Ze onderbreken gesprekken om zelf weer aan het woord te komen, ze zijn dominant en controlerend. Ze zijn alleen blij als het gesprek weer over henzelf gaat.

5 Ze blazen hun ego op
Michael Jordan was een fantastische basketbalspeler, Max Verstappen kan enorm goed racen en Carice van Houten is een geslaagd actrice. Dit is allemaal duidelijk en deze mensen hoeven hier dan ook niet over op te scheppen. De meeste mensen die echt wat kunnen zijn bescheiden over hun kwaliteiten. De mensen die opschepen over hun kwaliteiten zijn vaak niet zulke leuke mensen.

6 Ze zullen niet toegeven dat ze fout zijn
Met andere woorden, ze willen altijd gelijk hebben. Geen enkele hoeveelheid bewijs wat het tegenovergestelde bewijst zal deze persoon van gedachte doen veranderen. Niet kunnen toegeven dat je fout was of niet kunnen toegeven dat een ander gelijk had zijn geen leuke karaktereigenschappen van iemand.

7 Ze zijn kinderachtig
Iemand maakt een fout, anderen vinden dit zielig voor deze persoon, maar nare mensen lachen ze hierom uit. Ze vinden het grappig als iemand wat gênant’s overkomt. Heeft iemand een verkeerde keuze is zijn leven gemaakt dan staan zij vooraan om dit er nog eens goed in te wrijven. Terwijl normale mensen deze persoon juist zouden helpen. Dit is kinderachtig gedrag en dit gedrag zou je absoluut niet bij je in de buurt willen hebben.

Kun je wat hulp gebruiken bij je burn-out, hooggevoeligheid of heb je een andere hulpvraag? Plan dan een afspraak in met één van onze coaches. Kijk voor meer info op herhealth.nl/herhealth-e-coaching

Print