Gezondheid

7 redenen om het wat rustiger aan te doen in je leven

HOe trek je nou iemand aan die wel klaar is voor een relatie?

Soms kunnen we er zo aan gewend zijn dat we altijd onder spanning staan dat we niet eens meer door hebben dat we uit balans zijn geraakt. Vaak horen we verhalen over mensen die een wake-up call hebben gekregen in de vorm van een gezondheidsprobleem, een breakdown of een andere crisis. En het toen pas rustiger aan zijn gaan doen.

Maar het hoeft niet altijd zo ver te komen. Probeer aandacht te schenken aan onderstaande signalen zodat jij je leven op tijd weer in balans krijgt.

1 Je telefoon is bijna een verlengde van je lichaam geworden
Het internet en social media hebben zeker hun voordelen, maar helaas kunnen ze ook zeer verslavend zijn. Merk jij dat je constant je social media aan het checken bent? Dat je elk moment dat jij je even ‘verveelt’ je newsfeed bekijkt? Deze honger naar informatie en directe bevrediging leert ons om altijd buiten onszelf te kijken. Hierdoor kun je van jezelf verwijderd raken omdat je meer bezig bent met de wereld om je heen dan met jezelf.

2 Je hebt moeite met slapen
Je valt moeilijk in slaap, wordt ’s nachts veel wakker en je voelt je als je wakker wordt nog steeds moe. Dit zijn signalen van overprikkelde zenuwen. Wanneer je merkt dat slapen steeds lastiger wordt dan is het tijd om eens goed naar je lichaam te luisteren en actief na te gaan waar de stress in jouw leven vandaan komt.

3 Je bent vaak ziek
Net als een slechte nachtrust is een slecht immuunsysteem ook een signaal van je lichaam dat er iets moet veranderen in je leven. Neem wat tijd voor jezelf en leer weer voelen, leer te voelen naar wat je lichaam je wilt zeggen. Probeer te mediteren en luister naar wat je lichaam je te zeggen heeft. Je kunt ook een stap verder gaan en middels een thuistest eens onderzoeken of je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Homed-IQ is een bedrijf wat zich specialiseert in allerlei thuistesten die je misschien verder kunnen helpen.

4 Je kunt je de laatste keer niet herinneren dat je iets leuks voor jezelf hebt gedaan
Wanneer was het de laatste keer dat jij een lange strandwandeling hebt gemaakt? Een dagje naar de spa bent geweest of gewoon een dag thuis helemaal niets hebt gedaan? Het wat rustiger aan doen en wat tijd voor jezelf nemen is absoluut niet egoïstisch of lui! Nee het is essentieel om je batterij weer op te kunnen laden en zo de beste versie van jezelf te zijn.

5 Het interesseert je niet meer wat je eet
Je hebt het druk, het is hectisch en je moet eten dus het maakt niet meer zo veel uit wat je eet als je maar wat eet. Maar wanneer je dit te lang doet dan is dit niet goed voor je lichaam en je stress zal alleen maar toenemen. Gezond eten zou een prioriteit moeten zijn. Even snel wat in je mond stoppen als je onderweg bent of als je voor de tv zit betekent dat je snel te veel en niet goed eet. Neem daarom de tijd voor je maaltijden en denk om je gezondheid.

6 Je emoties staan op de tweede plaats
Emoties zijn onderdeel van het normale leven, als ze tenminste gehoord, gevoeld of geuit worden. Wanneer je altijd bezig bent dan is het moeilijk om in contact te staan met je emoties en je lichaam. Wanneer jij je emoties voor langere tijd negeert kan dit leiden tot een burn-out of een depressie.

Wanneer jij het wat rustiger aan doet dan ben je in staat om weer te voelen. Misschien is het tijd voor een flinke huilbui, een flinke lachbui of een goed gesprek.

7 Je doelen staan buiten je zelf
De meeste mensen zoeken geluk buiten zichzelf. Ze zoeken de ideale partner, een goede baan, weer een nieuwe promotie of een mooier huis. Maar wanneer je niet de tijd neemt of naar jezelf te kijken om te genieten van een mooie zonsondergang, een kopje thee met wat lekkers of van de mensen om je heen dan kun je zo snel gaan dat je vergeet waar het leven nou eigenlijk om draait.

Wanneer je merkt dat jij je kunt identificeren met bovenstaande punten dan is het tijd om actieve stappen in je leven te nemen. Probeer wat meer rust te nemen en niet rennend door het leven te gaan. Genieten is belangrijk!