Geluk

7 Dingen die ik graag jaren eerder had willen weten

Deze dingen had ik graag jaren eerder willen weten

1 Het is niet zo erg als mensen je niet aardig vinden
Je hoeft niet door iedereen aardig gevonden te worden. Vinden ze je lui, niet sociaal, ongezellig, niet grappig of saai? HET MAAKT NIETS UIT! Iedereen is anders en iedereen vindt wat anders leuk. Als jouw partner, vrienden en familie je maar lief vinden. Want zij zijn echt belangrijk.

2 Je mag gewoon zijn wie je bent
Ik dacht altijd dat je heel spontaan, enthousiast en schreeuwerig moest zijn om leuk gevonden te worden. Dus ging ik heel spontaan, enthousiast en schreeuwerig doen… werkt-dus-niet! Als jij jezelf bent vinden mensen je het leukste, heb je de grootste kans op het vinden van een partner en vinden collega’s het prettiger om met je samen te werken. En de mensen die je niet leuk vinden als jij bent wie je bent, zie punt 1.

3 Je hoeft niet altijd maar bezig te zijn of te werken
Luieren is toegestaan, lummelen is fijn en soms is lanterfanten het beste wat je voor jezelf kunt doen. Druk, druk, druk.. nee hoor ik kan niet even zitten/ rusten/ relaxen/ zonnen want ik ben veeeeel te druk, wat een onzin! Je wordt ook gewaardeerd als je gewoon even lekker niets hebt gedaan, aan wie moet jij wat bewijzen? Aan wie moet jij laten zien dat je altijd zo druk bezig bent? Relax een beetje!

4 Goed is goed genoeg
Perfectie is doodvermoeiend en het verpest bijna alles. Je kunt niet meer genieten omdat iets niet helemaal perfect is gegaan. Je bent uren en uren aan het voorbereiden (die uren had je gezellig met je partner of kids door kunnen brengen) om ervoor te zorgen dat iets perfect gaat. En je bent mega teleurgesteld als het niet helemaal perfect is. Dat is dus he-le-maal niet leuk, niet leuk voor jezelf en niet leuk voor je omgeving. Je kunt ook gewoon iets goed doen of je best doen in plaats van perfect, dan houd je het allemaal een beetje leuk.

5 Iedereen is wel eens onzeker, eenzaam, verdrietig of ongelukkig
Ik keek vroeger wel eens om me heen en dan zag ik al die knappe meiden zo heerlijk vrolijk door het leven dartelen met hun leuke vriendjes en ik dacht dus dat ik de enige was die die avond hartstikke eenzaam alleen thuis zou zitten. Dat is dus niet waar. Bijna iedereen kent momenten die niet bepaalt om over naar huis te schrijven zijn. En juist van die momenten leer je mega veel en dankzij die k*t momenten ben je ontzettend dankbaar voor alles wat je nu hebt of alles wat er straks nog op je pad gaat komen.

6 Laat niet altijd over je heen lopen
Gaf iemand mij een rotopmerking dan zei ik daar niets van. Behandelde mijn collega mij als een stuk vuil, ik beet wel even op mijn tanden. Was een collega net even wat te handtastelijk, hahaha ik lachte het weg. Zo werkt het niet! Laat zien dat je niet alles pikt, laat zien dat je geen voetveeg bent! Echt hoor, het moment dat je voor jezelf opkomt en laat zien dat je het meent zullen mensen je anders behandelen. Niet leuk dat het zo moet, maar zo werkt het wel. Dus kom voor jezelf op!

7 Het komt goed
Het komt goed. Of het nou linksom of rechtsom is, het komt goed. Het gaat niet vanzelf, sommige dingen zijn zo vreselijk dat je denkt dat de zon nooit meer gaat schijnen, sommige dingen worden ook nooit meer zoals ze waren, maar dan nog vind jij een manier om hiermee om te gaan. Blijf je ene been voor je andere zetten en blijf vertrouwen houden!

ps volg jij Herhealh.nl al op Instagram?

Over de schrijver

Josine Mooij

Josine Mooij

Op Herhealth.nl wil ik je inspireren om in balans te blijven. Want we hebben het allemaal druk en moeten veel van onszelf. Daarom vind je hier artikelen die je kunnen helpen om wat meer balans te vinden in alle aspecten van je leven.