Geluk

6 Signalen dat jij je onbewust te veel aantrekt van wat anderen over je denken

Hoe je herstelt na een slecht relatie

Als mensen zijn we afhankelijk van andere mensen om te overleven. Het is zelfs zo dat als je in de oertijd werd afgewezen door de groep dit bijna zeker je dood betekende omdat je alleen niet kon overleven. Het is dus niet zo gek dat we ons druk maken over wat anderen van ons vinden.

Maar als jij je te veel laat beïnvloeden door wat anderen van je denken dan houdt dit je tegen in het leven. Maar hoe kom je er nu achter dat jij je te veel aantrekt van wat anderen van je denken?

1 Het lukt je niet altijd om je uitspreken
Zit je vaak in jezelf te dubben of jij je nou wel of niet zal uitspreken over iets. Ben je bang dat wanneer jij je uitspreekt jij minder gewaardeerd wordt op je werk, vrienden je niet accepteren en je geliefde minder van je gaat houden? Hoe vaak slik jij jouw mening in? Het is niet zo dat je elke gedachte maar uit moet spreken maar elke wanneer het je niet lukt om jezelf uit te drukken zoals jij echt bent dan activeer je een stressreactie in je lichaam. Daarnaast laat je op deze manier eigenlijk je ziel in de steek, dus leer te luisteren naar jezelf en spreek je uit. Je mag er zijn.

2 Je bent een kameleon
Ken je de mensen die hun voorkomen, muziekkeuze en politieke voorkeur aanpassen aan de mensen met wie ze zijn? Vaak zijn dit mensen die zich enorm druk maken over wat anderen van ze vinden. Want mensen die zelfvertrouwen hebben zijn over het algemeen altijd zichzelf, zelfs wanneer ze zijn omgeven door mensen die hen niet leuk vinden.

Het is niet erg om niet altijd overal bij te horen, om niet altijd door iedereen aardig gevonden te worden. Dit is de prijs die je betaald voor het feit dat jij jezelf bent en daar krijg je enorm veel voor terug.

3 Je past de waarheid aan
Wanneer je denkt dat mensen de waarheid niet willen horen dan pas jij de waarheid aan, zeg je niets of lieg je. Want hoewel een leugentje om bestwil soms niet verkeerd is, is het is vaak beter om onze angsten onder ogen te zien en gewoon de waarheid te vertellen.

4 Je verontschuldigd je voor de dingen die je leuk vindt
“Ja ik weet dat het stom is, maar ik houd erg van muziek uit de jaren 80”, eigenlijk schaam jij je voor jouw smaak en je neemt aan dat de andere persoon jou zal veroordelen op jouw muzieksmaak. En vervolgens ga je mee in de muzieksmaak van de ander terwijl jij helemaal niet houdt van bijvoorbeeld klassieke muziek. Maar toch zeg je van wel om er bij te horen. Maar vergeet niet dat de mensen die van je houden van jou houden en niet van een slap aftreksel van jou.

5 Je vraagt je constant of wat de andere persoon denkt
Wanneer jij je constant aan het bedenken bent wat er in de andere persoon omgaat en hoe je het beste op hem of haar kunt reageren dan ben je meer met jezelf bezig dan met het gesprek. Wanneer jij je niet zo druk maakt over wat anderen van je denken dan heb je veel meer tijd om open en vol overgave naar iemand te luisteren.

6 Je bent perfectionistisch
Er naar streven om dingen goed te doen, daar is niets mis mee. Streven naar perfectie komt vaak voort uit onzekerheid, angst voor afwijzing en het gevoel hebben dat je niet goed genoeg bent.

Wanneer je leert om het niet meer belangrijk te vinden wat anderen van je vinden dan kun je echt leven. Dan kun je de dingen doen die jij leuk vindt zonder dat jij je druk maakt om de meningen van anderen. Dan kun je zijn wie je bent en daar trots op zijn en dit brengt enorm veel geluk met zich mee.