Geluk

6 eerlijke redenen waarom ik steeds meer mensen los laat uit mijn leven

Voor de vrouw die te hard haar best deed voor de verkeerde personen

1 Ik heb te veel tijd doorgebracht als deurmat – en daar ben ik klaar mee
Ik ben klaar met mensen die over me heen lopen. Ik ben er klaar mee dat ik stil blijf als iemand wat kwetsend zegt. Maar nu ik eindelijk voor mezelf opkom merk ik dat het problemen kan veroorzaken in mijn vriendschappen en relaties. Sommige mensen kunnen deze verandering niet aan en met sommige mensen heb ik gebroken omdat ik nu anders in het leven sta.

2 Het leven is te kort om steeds dezelfde argumenten te hebben
Ik word niet meer boos als iemand geen respect voor me heeft. Als ze het 1 keer doen geef ik ze misschien nog een kans. Maar als ze hun gedrag herhalen dan maakt het mij niet meer uit of ze excuses maken. Ze menen hun excuses blijkbaar niet, ze hebben blijkbaar niet geleerd en ze verdienen blijkbaar mijn kostbare tijd niet.

3 Voegen ze eigenlijk wel wat toe aan mijn leven?
Ik ga mensen niet meer in mijn wereld houden alleen maar omdat we elkaar al zo lang kennen. Als we nu niet zo heel veel meer gemeen hebben dan is er geen reden meer om nog innig bevriend te zijn. Ik heb geen hekel aan je, ik zal je nooit pijn willen doen, maar ik neem wel afstand van je. Ik heb niet voldoende tijd en energie om te besteden aan mensen die eigenlijk niet meer zo belangrijk voor me zijn. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

4 Ik ben er klaar mee om confrontaties uit de weg te gaan
Het maakt me niet meer uit of mensen vinden dat ik te emotioneel reageer of dat ze me lastig vinden. Ik laat anderen geen grapjes meer maken ten koste van iemand anders. Ik laat je er niet meer mee weg komen als jij je gemeen gedraagt. Dit vinden mensen vaak niet zo leuk, dus als ik jou niet heb los gelaten dan laat jij mij wel los.

5 Ik verdien het om me goed te voelen
Ik heb geen zin meer in mensen die me niet goed behandelen. Ik wil geen stress meer hebben door de mensen om me heen. Als jij me geen goed gevoel geeft dan moet ik je loslaten, ook als je familie bent en ook als ik je al zo lang ken. Het maakt niet uit wie je bent, het maakt uit wat voor gevoel jij me geeft. 

6 Soms gebeurt het gewoon
Soms vergeet ik om je terug te bellen. Om samen plannen te maken. Dan ben ik zo druk met mijn eigen leven dat jij naar de achtergrond vervaagd. Dat heeft niets met jou te maken, dat is gewoon hoe het leven loopt. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

thoughtcatalog.com