Relaties

5 veel gemaakte fouten in relaties 

De 5 meest gemaakte fouten in relaties

De liefde, relaties, vooral in het begin weet niemand echt wat hij aan het doen is. Als je geluk hebt dan groei je op met ouders die je het goede voorbeeld geven, maar dat is vrij zeldzaam. Waarschijnlijk ben jij ook door schade en schande wijzer geworden en doe je maar gewoon wat je het beste lijkt.

Onderstaand vind je 5 fouten die in veel relaties voorkomen, maar die er wel voor kunnen zorgen dat een relatie stuk loopt. Wie weet herken jij ze en kun je iets van dit artikel leren.

1 Geloven dat hoe jij je voelt de verantwoordelijkheid van je partner is
In films wordt de ware omschrijven als een held. Hij is de gene die je uit je saaie leven haalt, die je entertaint, hij is je beste vriend en jullie hebben altijd fantastische seks. Juist ja.. Hoewel we allemaal snappen dat dit niet de werkelijkheid is, houden we hier soms toch een beetje aan vast.

En als je hier een beetje aan vast houdt dan wordt het makkelijk om te geloven dat jouw partner je gelukkig zal maken en je zelfvertrouwen zal geven. Een gezonde relatie geeft zeker plezier en draagt bij een gevoel van geluk maar een partner kan nooit de lege gaten in jouw leven opvullen. Het is aan jou om verveling, pijn of een bepaalde leegheid te bestrijden.

2 Geloven dat relaties makkelijk gaan
Het is niet makkelijk om een lange relatie te hebben. Sommige relaties gaan makkelijker dan anderen, maar elke relatie kent periodes waarbij je pieken en dalen kent. Wanneer je dit weet wordt het een stuk makkelijker om dit te accepteren. Door te vechten tegen de zware tijden en deze te zien als bewijs dat er iets mis is met jullie relatie of je partner zal het alleen maar zwaarder worden. Wanneer je zware tijdens als kans ziet en weet dat jullie er beiden van zullen leren en zullen groeien maakt deze moeilijke tijden makkelijker door te komen.

3 Niet begrijpen dat geheimen ook leugens zijn
Vertrouwen is de basis van een relatie en wanneer dit vertrouwen wordt gebroken dan kost het tijd en moeite van beide partners om dit vertrouwen weer te herstellen. Wanneer je dingen bewust niet vertelt, dingen waarvan je weet dat ze je partner zullen kwetsen dan kun je er donder op zeggen dat dit een keer uitkomt. En dingen verzwijgen die je partner eigenlijk zou moeten weten is niet goed voor jullie vertrouwensband.

4 Niet begrijpen dat vertrouwen weer kan groeien
Als vertrouwen beschaamd is, en de kans is zeker aanwezig dat dit een keer gebeurt als een lange relatie hebt, dan kan dit vertrouwen weer gerepareerd worden. Maar om vertrouwen terug te krijgen is het belangrijk dat beide partners bereid zijn om hier keihard aan te werken. Het is zelfs zo dat op dit moment, het moment dat je het gevoel hebt op drijfzand te staan, je de kans kunt aangrijpen om patronen te wijzigen in jullie relatie. Patronen die eigenlijk al lange tijd geleden hadden moeten worden gewijzigd.

Het is een pijnlijk proces en het kost veel werk. Maar als jullie het vertrouwen in elkaar weer terugkrijgen dan is het waarschijnlijk dat jullie band alleen maar sterker is geworden.

5 Niet voldoende tijd vrijmaken voor jullie relatie
Relaties hebben tijd en aandacht nodig, zo kunnen ze groeien. Het is makkelijk om het leven je relaties over te laten namen, vooral als je jonge kinderen, een drukke baan hebt en sociale verplichtingen hebt. Maar je relatie is je basis. En als je deze basis niet onderhoudt dan zal deze verzwakken. Probeer daarom elke week een moment te vinden dat jullie je op elkaar focussen. Neem tijd voor elkaar en laat jullie relatie groeien in plaats van doodbloeden.