Relaties Single

5 signalen dat je aan het daten bent met een emotioneel onbeschikbaar persoon

5 signalen daten met een emotioneel onbeschikbaar persoon

Klinkt het je bekend in de oren dat je veel tijd (voor niets) hebt geïnvesteerd  in een man of vrouw omdat je dacht dat je met deze persoon een mooie relatie zou kunnen krijgen? Dat je achteraf elke rode vlag, elk signaal negeerde en dat je goede voortekenen zag die er eigenlijk niet waren?

Je bent niet de enige! Veel van ons hebben het zelfde doorgemaakt. Waardoor je op een gegeven moment zelfs gaat denken dat je alleen maar verkeerde mannen aantrekt. Maar dit is niet zo! Je wilt waarschijnlijk heel graag een relatie (wat heel normaal is) en hierdoor negeer je bepaalde signalen die je nou juist niet zou moeten negeren. Want als jij merkt dat je constant maar afwacht, dat iemand anders alle touwtjes in handen heeft en jij jezelf maar beschikbaar houdt totdat iemand je weer eens aandacht geeft of tijd voor je maakt, dan is het dus tijd om weg te gaan!

Want we komen deze mannen (of vrouwen) allemaal tegen, maar het is aan jou in hoeverre je hier in meegaat of dat je het direct afkapt als iemand zichzelf niet openstelt voor jou. Onderstaand vind je 5 signalen waaruit je kunt opmaken dat iemand emotioneel onbeschikbaar voor jou is en dat je dus je kostbare tijd niet meer in hem of haar hoeft te investeren.

1 Je geeft meer dan je ontvangt
Wanneer je aan het daten bent met iemand die emotioneel onbeschikbaar is dan kun je merken dat jij een stuk meer energie in de relatie stopt dan de ander. Vaak voel je dit onbewust wel aan, luister naar je onderbewustzijn. Jij hoeft je niet voor te doen alsof jij altijd relaxt en meegaand bent, doei! Jij doet je best, dus iemand anders mag ook zijn best voor jou doen. Is dit niet het geval? Ga dan snel door naar de volgende..

2 Je voelt je niet gesteund
Of je nou een heftig event op je werk hebt, het vieren van een nieuwe promotie, een feestje waar je naar je toe moet, als de persoon waar jij omgeeft niet op komt dagen op momenten die belangrijk voor je zijn dan voel jij je niet gesteund. Je hoeft niet stoer te zijn of onverschillig te doen, dit is namelijk gewoon niet leuk! Mensen die om je geven zorgen er voor dat ze er zijn als je ze nodig hebt, klaar.

3 Ze communiceren slecht
Wanneer jouw date de telefoon niet oppakt als jij belt, soms dagen niets van zich laat horen of je geen duidelijke antwoorden geeft wanneer je iets vraagt dan zijn dit slechte tekenen.

4 Ze hebben altijd een excuus en zijn besluiteloos
Als je probeert om plannen te maken met een emotioneel onbeschikbaar persoon, dan is het alsof je een vis met je blote handen probeert te pakken; glibberig en frustrerend. Hij of zij is druk, moe, gestrest, overwerkt of blut… wat de reden ook is, ze staan in ieder geval niet open voor een liefdevolle en intieme relatie.

5 Ze praten veel over hun verleden
Wanneer je merkt dat je verliefd wordt op iemand die emotioneel niet beschikbaar is dan voel je vaak zelf wel dat er iets niet helemaal goed is. Maar een duidelijk signaal is wanneer iemand veel over zijn of haar verleden of ex(en) praat. Dit betekent dat iemand het verleden nog niet kan laten rusten en er nog geen vrede mee heeft.