Geluk

4 goede redenen om er vaker tussenuit te gaan

4 redenen om op vakantie te gaan!

Oeh vakantie… Zie jij je al liggen op je bedje aan het strand? Of sjees je in gedachte van de berg over de krakend verse sneeuw? Of je nou een paar dagen een stad gaat bezoeken of dat je wat langer weg gaat, vakantie is heerlijk. Helaas gunnen we onszelf niet altijd de tijd om er tussenuit te gaan. We zijn druk, druk, druk.. zonde want je knapt zo enorm op van een paar dagen weg!

Onderstaand vind je 4 redenen om toch die vakantie of dat weekendje weg te boeken..

1 Het is goed voor je persoonlijke relaties
Of je nou een weekendje gaat shoppen met vriendinnen, sightseeing doet met je moeder of op vakantie gaat met je partner, het geeft je relatie een boost. Jullie zijn blijer omdat jullie er even tussenuit zijn en jullie zijn op elkaar aangewezen, zonder de dagelijkse sleur. Je hebt weer tijd voor goede gesprekken en kunt weer even echt aandacht aan elkaar geven. Samen genieten, nieuwe avonturen beleven en mooie herinneringen maken is het mooiste wat er is!

2 Het is goed voor je mentale gezondheid
Wanneer jij besluit om er een paar dagen tussenuit te gaan dan heeft je mentale gezondheid hier zeker baat bij. Het is bewezen dat regelmatig vakantie nemen het risico op depressie en andere psychische aandoeningen vermindert. Op vakantie krijg je een Vitamine D boost door de zon en omdat je in een andere omgeving bent wordt het makkelijker om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken en zo je gedachtes op een rijtje te krijgen.

3 Vakanties zorgen ervoor dat je productiever bent
Verandering van omgeving kan je productiviteit en creativiteit ook een oppepper geven. Reizen verbreedt je horizon en staat ons toe om nieuwe vaardigheden te leren, nieuwe ervaringen op te doen en te genieten van ons leven. Hierdoor leren we dingen van een andere kant bekijken waardoor we met nieuwe ideeën komen. Wanneer we altijd in dezelfde omgeving blijven kunnen we verveeld en moe raken van hetgeen we aan het doen zijn. Terwijl je na een vakantie juist weer vol nieuwe energie en inspiratie zit.

4 Vakanties zijn goed voor je hart
Regelmatig op vakantie gaan is goed voor je hart en het kan zelfs je levensverwachting verlengen! Volgens de Amerikaanse Framingham Heart Study hebben vrouwen die minimaal 2 keer per jaar op vakantie gaan 8 keer minder kans om een hartaanval te krijgen dan vrouwen die maar eens in de 6 jaar of zelfs minder op vakantie gaan. En een andere Amerikaanse studie toont aan dat mannen die jaarlijks op vakantie gaan hun risico op het krijgen van een hartaanval met 32% verminderen.

Oké het is goed voor je relatie, je gezondheid en het is gewoon hartstikke leuk om op vakantie te gaan! Dus ben jij ook klaar voor je volgende vakantie? Bekijk dan nu het zeer scherp geprijsde last-minute aanbod op Zoover.nl Weet je nog niet precies waar de volgende reis naar toe gaat? Laat je dan inspireren op het weblog van Zoover. Hier vind je de mooiste verhalen, tips én praktische informatie die ervoor zorgen dat je niet kunt wachten tot je weer op vakantie kunt.

#Sponsored