Geluk

3 simpele tips voor geluk van de oudste yoga lerares ter wereld

3 tips van de oudste yoga lerares ter wereld

Het eerste wat je opvalt aan Tao Porchon-Lynch, de oudste yoga lerares van de wereld, is haar glimlach. Ze is een klein persoon, maar de vreugde die ze uitstraalt vult een hele ruimte. Recent sprak ze over haar levenshouding en yoga op een event in New York.

Wat is nou haar geheim? Het geheim dat haar zo levendig houdt en waardoor ze op haar 98ste nog steeds yoga beoefent? “Elke ochtend wordt ik wakker en zeg ik tegen mezelf: dit wordt de beste dag van mijn leven”, zegt Tao. Onderstaand vind je haar 3 tips voor een gelukkig leven:

1 Blijf niet hangen in de slechte dingen die zullen gebeuren
Wat er ook gebeurt, er zullen dingen gebeuren in je leven de niet leuk zijn. Dus Tao gelooft dat je beter aan andere dingen in je leven kunt denken. “Je geest staat in de weg. Het plaagt je met alle dingen die verkeerd kunnen gaan”, zegt ze. “Ik laat mijn geest me niet in de weg staan”.  Één van de dingen die dit perspectief beïnvloed hebben was het feit dat ze in gevechtspiloten om zich heen had tijdens de tweede wereld oorlog en ze zag hoe het eruit ziet wanneer mensen “leven zonder enige angst”.

2 Stop met veroordelen
“Kijk op niemand neer”, zegt ze, terwijl ze het verhaal van haar oom vertelt. “Hij weet misschien niet hoe hij moet lezen, maar hij weet meer over de aarde dan jij en ik. Weet dat je van iedereen kunt leren.”

3 Begin elke dag met vreugde
Volg haar gedrag en vertel jezelf elke dag dat het een fantastische dag gaat worden. “Word wakker met een glimlach op je gezicht”, zegt ze.

Wellandgood.com