Kerst komt er weer aan en daarom heb ik in voor jullie 2 heerlijke vegetarische recepten gemaakt. Want tijdens deze koude en donkere dagen kunnen we wel wat warms en lekkers gebruiken. In samenwerking met Quorn heb ik een voor- en hoofdgerecht waar je je vingers bij aflikt! Quorn is uniek omdat het wordt gemaakt van mycoproteïne. Mycoproteïne wordt gemaakt van een voedzame schimmel die op de grond groeit. Hier wordt door een fermentatieproces een soort deeg van gemaakt en dit wordt geoogst. Quorn wordt dus gemaakt door een natuurlijk proces, het is gezond en het productieproces is duurzaam. Kijk voor meer informatie over dit proces op Quorn.nl.
Voorgerecht
Feestelijke vega Ragout met Quorn vegetarische stukjes
Ingrediënten:
- 1 pak Quorn vegetarisch stukjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 handje peterselie
- 60 gram roomboter
- 60 gram bloem
- 200 gram champignons
- 100 ml sherry
- 500 ml groentebouillon
- 100 ml kookroom
- Sap van een halve citroen
- Pasteibakjes
Hoe maak je het:
- Snijd de champignons
- Snijd de ui fijn
- Snijd de knoflook fijn
- Snijd de peterselie fijn
- Verwarm een klein beetje van de boter in een pannetje om de ui en knoflook in te fruiten. Fruit voor ongeveer 2 minuten.
- Voeg dan de bloem toe en vervolg vervolgens de rest van de boter toe.
- Blijf goed roeren en blus dan af met de sherry.
- Voeg vervolgens beetje bij beetje de bouillon toe en blijf goed roeren.
- Bak ondertussen in een andere pan de champignons en de Quorn vegetarische stukjes.
- Wanneer alle bouillon is toegevoegd en de saus glad is voeg je de champignons, Quorn en peterselie toe.
- Roer goed door en voeg 100 ml kookroom toe.
- Breng het gerecht vervolgens op smaak met de citroensap.
- Vul de pasteitjes, bestrooi met wat peterselie en eet smakelijk!
Hoofdgerecht
Spinazie rollade met champignons en Quorn vegetarische stukjes
Ingrediënten:
- 1 pak Quorn vegetarisch stukjes
- 250 gram gesneden diepvriesspinazie
- Sap van een halve citroen
- 100 gram champignons
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 ml magere melk
- 1 theelepel mosterd
- 25 gram geraspte kaas
- 4 eieren
- 3,5 eetlepel maizena
- Nootmuskaat
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven op 190 graden
- Gebruik een ovenschaal van 30,5 cm x 23 cm (standaard maat) en bedek dit met bakpapier.
- Ontdooi de spinazie en knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
- Doe de spinazie, de eierdooiers, wat nootmuskaat en peper en zout in een grote kom.
- Doe het eiwit in een andere kom en klop dit op tot het stevig is. Klop dan snel 1,5 eetlepel maizena door het eiwit en doe dit bij de spinazie kom en roer het door elkaar.
- Giet alles in de ovenschaal en bak dit voor 12 tot 15 minuten in de oven, tot het stevig en licht goud kleurt.
- Snijd de champignons
- Snijd de ui fijn
- Snijd de knoflook fijn
- Verwarm een beetje boter in de pan en fruit de uien en knoflook voor 5 minuten.
- Voeg de champignons en de Quorn vegetarisch stukjes toe en bak nog 8 minuten.
- Voeg dan 2 eetlepels maizena toe en roer goed door. Blijf roeren en giet beetje bij beetje de melk in de pan.
- Als de saus voldoende is ingedikt doe je de kaas, mosterd en citroensap erbij en roer nog even goed door.
- Haal de spinazie laag uit de oven en verplaats dit doormiddel van het bakpapier op een platte ondergrond. Snijd, als het nodig is, de spinazie laag los van het bakpapier. Verspreid de Quorn vegetarisch stukjes over de lengte in het midden van de spinazie basis. Rol het dan zo netjes als je kunt over de lengte op en serveer warm.
Ik ben er trots op te vermelden dat dit artikel tot stand is gekomen in samenwerking met Quorn.