Geluk

14 dingen die je moet accepteren voordat je echt gelukkig kunt worden

14 dingen om te accepteren voordat je echt gelukkig kunt worden

1 Mislukkingen zijn onvermijdelijk. Je zult meerdere keren onderuit gaan en fouten maken. Sommige van deze fouten zullen ervoor zorgen dat je op wilt geven. Maar falen is het enige pad naar succes, het gaat erom dat je steeds weer opstaat en steeds weer opnieuw probeert.

2 Je kunt ook teleurgesteld worden door de mensen die je vertrouwt. Leg nooit je hele lot en al je verwachtingen in de handen van anderen. Onthoud dat jij verantwoordelijk bent voor jouw leven, je kunt deze verantwoordelijkheid niet op anderen afschuiven.

3 Verliefd worden gaat hand in hand met kwetsbaar zijn. Verliefd zijn betekent dat je iemand moet vertrouwen om je hart niet te breken zonder dat hier garantie voor is. Maar wees niet bang, want ook jouw hart heelt weer nadat het gebroken is.

4 Loslaten is een vaardigheid die jij jezelf eigen moet maken. Houd in je achterhoofd dat jij er niet voor kunt zorgen dat mensen altijd bij je blijven en dat je soms mensen ontmoet die maar kort bij je zullen zijn. Onthoud dat de mensen die bij je moeten blijven, zullen blijven, wat er ook gebeurt.

5 Je hoeft niet altijd te doen wat iedereen doet. Je hoeft het niet eens te zijn met wat anderen geloven en je hoeft niet altijd de massa te volgen. Je hebt lef nodig om je eigen keuzes te maken, maar het is het wel waard.

6 Het leven zal bijna nooit gaan zoals gepland. In plaats van plannen te maken kun je beter proberen om doelen te bepalen en verwacht niet te veel van je tijdlijn. Het universum heeft plannen voor jouw leven. Je moet vertrouwen hebben en accepteren dat je niet alles naar je hand kunt zetten.

7 Alles is tijdelijk, inclusief jouw omstandigheden. Dus als jij op een dieptepunt in je leven zit dan weet je dat ook deze situatie niet voor altijd is en uiteindelijk zal veranderen. Hetzelfde geldt voor de pieken in je leven, geniet ervan en wees dankbaar want je weet nooit hoe lang dit duurt.

8 Mensen zijn net zo verward over dingen als jij. Ze doen gewoon net alsof ze weten hoe ze alles moeten doen. Het heeft geen zin om je leven te vergelijken met dat van anderen, aangezien iedereen worstelt. Onthoud altijd dat niemand’s leven zo perfect is als op zijn of haar Instagram feed.

9 Jezelf vergeven is één van de lastigste dingen in het leven. Accepteer het feit dat je af en toe fouten zult maken. Al je acties hebben consequenties en het is helemaal prima om er af en toe een zooitje van te maken. Dit is de enige manier waarop je leert en jezelf echt leert kennen.

10 Je gaat het nooit voor elkaar krijgen dat iedereen je leuk vindt. Zelfs als jij jezelf in een Nutellapot verandert zullen er mensen zijn die van je houden en die je helemaal niets vinden. Mensen zullen je sowieso veroordelen, dus je kunt maar beter doen wat jij leuk vindt.

11 Je gevoelens verbergen zal dingen alleen maar gecompliceerder maken en het kan de bron van veel drama worden. De enige manier om dingen op te lossen is door ze uit te spreken, ze te accepteren of ze toe te geven. Je emoties mogen er altijd zijn en zijn altijd juist zolang je ze maar onder controle hebt in plaats van dat je ze ontkent.

12 Uit je comfort zone stappen is de enige manier waarop je kunt groeien en dit kan misschien de ergste ervaring zijn uit je leven. Maar je zult zoveel leren over je eigen angsten en onzekerheden.

13 Je zorgen maken en aan jezelf twijfelen brengt je niets. En het zal je alleen maar in vicieuze pieker cirkel brengen. Ontspan, mensen zijn gemaakt om te overleven, dus maak je geen zorgen. Ook met jou komt het goed.

14 Vertrouw op jezelf. Iedereen om je heen is bezig met zijn eigen leven, zoals het hoort. Leer om je eigen held te zijn, voordat je anderen kunt helpen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Thoughtcatalog.com