Introvert

10 dingen die je moet weten als je met een introvert persoon bent

10 dingen die je moet weten als je met een introvert persoon date

Het komt vaak voor dat introverte personen een relatie hebben met een extravert persoon,  ondanks de grote verschillen in hun persoonlijkheden. Misschien is dat juist om elkaar in balans te brengen. Als je met een introvert getrouwd bent, een relatie hebt of aan het daten bent, zijn er wat dingen die je moet weten. Daarom een paar tips van introverte personen:

1 Neem het niet persoonlijk dat we tijd die we voor onszelf nodig hebben
Een introvert heeft tijd voor zichzelf nodig, en dat heeft niets met iemand anders te maken. Er is niets aan de hand en er is niets om over te moeten praten. Diegene heeft gewoon even tijd nodig om weer op te laden, om daarna weer 100 procent met jou te zijn. Geef hem of haar de ruimte om dat te kunnen doen.

2 Small-talk is niet onze sterkste kant
Praten over koetjes en kalfjes maakt introverten vaak nerveus. Terwijl zij juist wel goed zijn in het voeren van diepe gesprekken. Vooral als het gaat over belangrijke onderwerpen.

3 Probeer ons niet te veranderen
Begrijp dat iemand anders is en laat diegene dan ook zichzelf zijn.

4 Maar een duwtje in de juiste richting kan wel eens helpen
Terwijl introverten misschien klagen en zeuren, is het wel goed om er zo nu en dan uit te gaan. Dat is vooral goed voor de balans tussen introverte- en extraverte personen. Soms hebben we dat duwtje gewoon even nodig.

5 Er hoeft niet altijd gepraat te worden
Spreken is zilver, zwijgen is goud. Het spreekwoord zegt het al, want het is helemaal niet erg om soms ook gewoon stil te zijn. Niet elke stilte hoeft opgevuld te worden.

6 Wees geduldig
Introverten kunnen vooral in het begin nogal stil overkomen. Maar als zij zich op hun gemak voelen, kan dat veranderen en laat de ware persoon zich zien.

7 We moeten even op aarde komen aan het einde van de dag
Vaak hebben vooral introverten even tijd nodig om te landen aan het einde van de dag. Vooral na een lange werkdag. Geef hen daarom even de tijd als ze thuiskomen van werk. Geef diegene een half uurtje de tijd om weer even op te laden en vraag daarna pas hoe zijn of haar dag was.

8 Je hoeft ons niet te vertellen dat we stil zijn
We weten dat we stil zijn. En soms is het voor ons gewoon even nodig om niets te zeggen. Als we klaar zijn om te praten, zullen we dat zeker doen.

9 We vinden het heerlijk om ‘s avonds thuis te blijven
Je hoeft je partner niet te dwingen om de deur uit te gaan. Vooral als hij of zij gewoon zin heeft in een paar rustige avonden op de bank met Netflix of een goed boek.

10 We denken liever in stilte na in plaats van hardop denken
Introverten denken veel na. Kijk daarom niet gek op als het even duurt voordat we met een antwoord komen. Introverten overwegen vrijwel alles in hun hoofd, voordat ze iets hardop uitspreken.

Huffington Post