Geluk

Zo ontspan je optimaal in de badkamer

Zo ontspan je optimaal in de badkamer

Tegenwoordig heeft iedereen een druk en stressvol leven. Werken, kinderen, sociale verplichtingen: het neemt veel tijd en energie in beslag . Daarom is het belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen. De ideale plek om optimaal tot rust te komen is de badkamer. Met de juiste elementen creëer je hier je eigen mini-spa. 

Het zit ‘m in de details
Het zijn net de kleine dingen die zorgen voor de juiste sfeer in een badkamer. Denk maar aan een zachte handdoek, cosy badmat en rustgevende badproducten. Kaarsen creëren eveneens de nodige warmte en gezelligheid in een badkamer. Hou je van lekkere geuren? Kies dan voor eucalyptus of lavendel, deze bevorderen de ontspanning. Zorg voor een aangename temperatuur en leg vooraf je badjas klaar, zodat je niet rillend de douche of het bad verlaat. 

Stomen is gezond 
Met een stoomcabine krijg je meteen dat ultieme spa-gevoel in de badkamer. De cabine is niet alleen goed voor je lichaam, maar creëert ook mentale rust. De warme stoom zorgt voor ontspanning van de spieren, reiniging van de luchtwegen én versoepeling van de huid. Daarnaast is het gewoon heerlijk om jezelf even op te warmen tijdens de koude dagen. 

De stoomcabine wordt ook gebruikt als douche. De regendouche heeft heerlijk volle waterstralen die zorgen voor een nóg aangenamere douchebeleving. Zet een rustig muziekje aan op de achtergrond en je waant je in een oase van rust. 

Bubbelen in je eigen thuisspa 
Niets is fijner dan in je eigen badkamer tot rust komen in een warm bad. De liefhebbers van bubbels kiezen vanzelfsprekend voor een whirlpoolbad (ook wel een bubbelbad genoemd). De water- en luchtmassage geven de huid en spieren een volledige massage. Bovendien heb je de mogelijkheid om lekkere geurtjes toe te voegen zoals lavendel, green tea, rose, juniper en eucalyptus. Let er wel op dat je enkel badaroma’s op basis van alcohol gebruikt. Deze lossen op in het water en tasten de leidingen van de whirlpool niet aan. 

Verzorg jezelf
Af en toe even scrubben kan geen kwaad. Zo verwijder je dode huidcellen en krijg je een nieuwe, zachte huid. Wanneer je last hebt van een droge huid is het aan te raden om een goede bodylotion te gebruiken. Verder is het aanbrengen van een voedend gezichtsmasker altijd een goed idee. Na deze complete spa voel je je gegarandeerd als herboren!