Geluk

Voor mezelf: het spijt me dat ik niet genoeg van je hield

Voor mezelf: het spijt me dat ik niet genoeg van je hield

Het spijt me dat ik niet genoeg van je hield. Je hebt zo veel doorgemaakt, ik weet dat. Je hebt pijn gehad en vaak overschaduwde die pijn alle liefde die je wel kreeg. Het spijt me dat deze pijn je zo heeft bereikt.

Het spijt me dat ik je niet goed genoeg heb beschermd tegen de pijn. Ik wist gewoon niet hoe ik het moest doen. Ik wist niet hoe ik mijn grenzen aan moest geven, wist niet hoe ik moest voorkomen dat je pijn had. Het leek soms alsof ik meer van anderen hield dan van jou. Dat ik meer mijn best deed om het anderen naar de zin te maken dan jou. Dat ik meer mijn best deed om anderen niet te kwetsen, maar dat ik ondertussen jou wel kwetste.

Het spijt me dat ik niet genoeg voor je opkwam. Dat ik mensen over je heen liet lopen, dat ik alles deed om de goede vrede te bewaren. Zelfs als dit ten koste van jou ging. Dat ik niet voor je opkwam als dit nodig was, maar dat ik alles altijd maar liet zitten. 

Het spijt me dat ik niet de rust nam die je soms zo hard nodig had. Dat ik niet de tijd nam om te voelen hoe moe je was en dat ik gewoon maar door ging. Het spijt dat ik je soms volledig heb uitgeput. En waarom? Omdat liever goedkeuring kreeg van anderen dan van jou. En dat was stom.

Daarom doe ik het nu anders. Ik ben nu sterker en dit doe ik voor jou. Ik kom voor je op, ik geef grenzen aan en ik leer naar je te luisteren. Ik weet nu dat ik op je kan vertrouwen, dat ik op jou veel meer kan vertrouwen dan dat ik op andere mensen kan vertrouwen. Ik weet nu dat je het goed doet en dat je het beste verdient. Dat de manier waarop ik je behandel een voorbeeld is voor hoe anderen je behandelen. Want als ik je al niet eens goed behandelde, waarom zou ik dan van anderen verwachten dat ze dit wel deden?

Ik doe het in de toekomst anders. Ik ga van mezelf houden, ik ga ervoor zorgen dat mijn standaard hoog genoeg is en ik ga heel goed voor mezelf zorgen. Want ik ben er eindelijk achter dat ik dat meer dan waard ben. Ik hoop dat je straks trots op me bent, ik zal je niet meer laten zitten. Ik houd van je, voor altijd. 

-> Voor de vrouw die is vergeten hoeveel ze waard is

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?