Dit is een super lekker & simpel soepje: Tomaten rode paprikasoep! Erg lekker als lunch maar ook als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een salade of een broodje! Deze soep is snel te maken, dus ook ideaal voor een doordeweekse maaltijd!
Laat je ons weten als je de soep hebt gemaakt? Ik ben altijd erg benieuwd naar wat jullie er van vonden ? Tag ons dan met @hongeralseenpaard en deel een foto ervan! Vinden we altijd super leuk om te zien! Thanks ?
Succes met het recept!
Ingrediënten: (2 personen)
- 3 rode punt paprikas
- 750 gram roma tomaten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 600 ml groente bouillon
- 2 handjes verse basilicum
- 2 el crème fraîche
Zo doe je het:
- Snijd de punt paprika’s in kleine stukjes en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de punt paprika’s en besprenkel met een klein beetje olijfolie.
- Snijd nu ook de tomaten in kleine stukjes, de rode ui en de knoflook fijn.
- Verdeel de tomaten, rode ui en knoflook ook op een bakplaat met bakpapier. Schuif deze onder de andere bakplaat in de oven.
- Bak de paprika’s, tomaat, ui en knoflook ongeveer 20 minuten in de oven.
- Maak ondertussen vast de bouillon klaar en hak de basilicum fijn.
- Mix nu alle ingrediënten in een keukenmachine (paprika,tomaat,ui,knoflook,basilicum, bouillon) tot een egale soep.
- Breng op smaak met wat peper/zout, wat verse basilicum en eventueel 1 el crème fraîche per soep kom! Klaar is de soep!!
Eet smakelijk!