Bereidingstijd:
60 minuten
Portie:
2 personen
Benodigdheden:
kookpan, koekenpan, staafmixer/keukenmachine
Ingrediënten
- 150 g parelcouscous
- 2 handen verse spinazie
- 100 g bruine of rode rijst
- 100 g linzen (voorgekookt)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 30 g broodkruim (ik gebruikte panko)
- 1 ei (of 1 el chiazaad gemengd met water)
- 1 tl harissa
- 1 tl sojasaus
- 1 el tijm
- 1 el basilicum
- 4 el ketjap
- blikje tomatenpuree
Bereiding
- Kook de rijst volgens de verpakking. Houdt er rekening mee dat bruine of rode rijst een langere kooktijd heeft dan veel andere soorten rijst.
- Snij de knoflook en ui fijn. Verhit een koekenpan met olijfolie en fruit de knoflook en ui op laag vuur voor circa 6 minuten.
- Laat de linzen uitlekken en doe deze in een kom. Voeg de knoflook, ui, harissa, sojasaus en kruiden toe. Giet de rijst af als deze gaar is en voeg ook toe aan de kom. Pureer de massa met een staafmixer of maal in een keukenmachine tot een stevige massa.
- Voeg het ei en het broodkruim toe en meng dit goed. Zet het mengsel voor circa 15 minuten in de koelkast. Haal na 15 minuten uit de koelkast en draai en circa 10 ballen van.
- Bereid de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit een koekenpan en bak op middelhoog vuur de ballen rondom bruin. Draai het vuur laag en voeg de ketjap toe en vervolgens de tomatenpuree. Als je van wat pit houdt voeg je hier ook nog een mespuntje harissa aan toe. Voeg een beetje water toe zodat de saus de gewenste dikte heeft.
- Giet de parelcouscous af en doe de spinazie bij de parelcouscous. Schep dit goed door. De spinazie hoeft niet helemaal geslonken te zijn.
- Schep te parelcouscous op een bord met de ballen en saus erbij.
Charlyparsley.nl