Quinoa muffins? Ja je hoort het goed, alleen maar zoete muffins maken? Nee joh! Je kunt van allerlei soorten hartige muffins maken, en ik heb gekozen om er quinoa in te verwerken. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is echt lekker! Je kunt natuurlijk heel veel verschillende gerechten maken met quinoa, maar deze is toch wel echt tof ! Ik at ze zelf als lunch, maar je kunt ze ook bij het avondeten serveren met bijvoorbeeld een lekkere salade of als snack! Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het echt niet.
En wist je dat quinoa bestaat uit een bron van voedingsvezels, eiwitten en ijzer?!
Het is ook erg leuk om deze hartige quinoa muffins te serveren als er gasten zijn, lijkt net alsof je uren in de keuken hebt gestaan toch? ?
Wat heb je nodig voor zulke lekkere muffins?
- 100 gram quinoa
- 4 eieren
- 150 gram geitenkaas
- 2 x tomaat
- 0,5 aubergine
- 0,5 courgette
- 1 x sjalotje
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook 100 gram quinoa volgens de aanwijzingen op het pak.
- Gril ondertussen de aubergine en de courgette in een grillpan
- Doe de gekookte quinoa in een kom en roer hier de eieren door.
- Snijd de geitenkaas in kleine stukjes of verbrokkel ze.
- Voeg de geitenkaas,aubergine,courgette en de tomaten aan het quinoa-ei mengsel toe.
- Je kunt eventueel nog wat peper/zout en een sjalotje toevoegen voor nog wat extra smaak.
- Bedek een muffinvorm met bakpapier (of muffinvormpjes) met het quinoa-mengsel.
- Zet het 30 minuten in de oven en serveren maar!
Eet smakelijk!