Gezondheid

Menstruatie ondergoed review! Mijn ervaring en eerlijke mening

Menstruatie ondergoed, je hebt er vast wel eens over gehoord. Ik was er heel nieuwsgierig naar en naar aanleiding van jullie reacties op mijn Instagram account merkte ik dat jullie dit ook waren. Dus toen ik dit alternatief voor maandverband en tampons mocht testen was ik daar meteen voor in! 

Ik was een beetje sceptisch, want ik menstrueer heel zwaar. Dit komt omdat ik na mijn hartaanval bloedverdunners moet slikken, dus mijn menstruaties zijn echt best heftig. Dat is niet leuk want ik ben soms gewoon aan huis gebonden omdat er niets was wat mij voldoende beschermde tegen doorlekken. Nu snap je waarom ik het menstruatie ondergoed van snuggs dus echt graag wilde testen en dat ik ook een goede testcase ben. Ik bedoel als het bij mij werkt dan moet het bij jullie ook werken :).

Ik bestelde de zwarte basic slips van snuggs, de variant voor extra zware menstruatie en de wat lichtere variant voor de laatste dagen. Ik had echt enorme dikke onderbroeken verwacht, maar dat viel 100% mee; het voelt bijna als normaal ondergoed! Je hebt ook voldoende keuze uit verschillende modellen van Brazilian tot hugger. Ook zijn ze in verschillende kleuren en maten tot 4XL verkrijgbaar. En nu de grote vragen: hoe bevalt het? Lek je niet door? En is het schoon?

Hoe bevalt het?
Ik kan je het menstruatie ondergoed van snuggs echt aanraden. Ongelooflijk hoeveel bloed er wordt opgevangen! Ik draag overdag een onderbroek en voordat ik naar bed ga wissel ik deze voor een schoon exemplaar. Maar het is top, wat een uitvinding! Je hoeft je tampons en maandverband niet overal heen te slepen, je lekt niet door en het is heel comfortabel. Het materiaal is namelijk heerlijk zacht en er worden duurzame materialen gebruikt zoals tencel lyocell, biologisch katoen en binnenkort gerecycled nylon.

Lek je niet door?
Ik heb mijn ondergoed een aantal menstruaties getest en ik ben niet doorgelekt. Op sommige dagen moest ik aan het eind van de dag echt wel wisselen, maar dat was prima.

Is het schoon?
Ja het is schoon, het ondergoed absorbeert zo goed dat je gewoon echt geen last hebt van je menstruatie. Je kunt het niet vergelijken met gewoon maandverband, want dat vind ik oncomfortabel en vaak onprettig. Maar dat is met het menstruatie ondergoed van snuggs, wat ik heb getest zeker niet zo!

Ongesteld zijn is gewoon geen pretje, daarom moeten we het onszelf tijdens onze menstruatieperiode zo makkelijk mogelijk maken. Ik vind dat menstruatie ondergoed hier zeker aan bijdraagt! Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu en scheelt het gewoon veel gedoe. Dus als je mij vraagt of het het waard is en of je het zou moeten proberen: dan zeg ik ja! Probeer en ervaar het zelf, ik vind het in ieder geval ideaal!