Geluk

Hoe kun je een nieuw hoofdstuk in je leven beginnen? Deepak Chopra

Hoe houd jij je goede voornemens wel vol

Sta eens stil bij al de rollen die je tot nu toe ooit in je leven hebt gehad: moeder, echtgenote, dochter, collega etc. Vaak identificeren we onszelf met onze rollen, titels, persoonlijkheden, bezittingen en andere externe attributen.
Dit wordt uiteindelijk een grens die er toe leidt dat je gelimiteerd wordt in je zelfkennis en dat je de mogelijkheden voor creativiteit en dromen limiteert. De echte jij is oneindig en onbegrensd.

Onderstaand zie je de stappen die jou kunnen helpen om een nieuw hoofdstuk in je leven te beginnen.

Identificeer je huidige overtuigingen
Bijna iedereen heeft overtuigingen die je limiteren. Wanneer je gelimiteerde overtuigingen hebt dan zullen deze realiteit worden:

“Ik zal nooit afvallen”

“Ik zal nooit succesvol zijn”

“Ik zal altijd vrijgezel blijven”

Zet vraagtekens bij je overtuigingen
Zelfreflectie van je overtuigingen zal je vrijheid geven. Wat je gelimiteerde overtuiging ook is, vraag jezelf het volgende:

Is deze overtuiging waar?

Waarom geloof ik dat het waar is?

Hoe limiteert deze overtuiging mij?

Hoe heb ik deze overtuiging ontwikkeld?

Heb ik deze overtuiging nodig?

Wat zal er gebeuren als ik deze overtuiging loslaat?

Verleg je grenzen
Herken de rollen die je hebt – ouder, partner, zus, werknemer, etc. – maar begrijp dat jij altijd verschillende rollen zal hebben en dat jij de gene bent die onder die rollen zit. Je zult verschillende maskers opzetten bij verschillende gelegenheden op verschillende tijdstippen, maar jij zit onder dat masker. Je kunt het matra “IK BEN” gebruiken om je er aan te herinneren dat jij, jij bent. Zonder labels, rollen of hokjes en dat je verschillende mogelijkheden hebt.

Voel je verlichte lichaam
Probeer je gedachten tot rust te manen door je ademhaling voor een paar minuten te observeren. Doe je ogen dicht en focus je op je lichaam en je ademhaling. Introduceer dan langzaam het idee dat je lichaam lichter en lichter wordt. In plaats van fysieke lichaam wordt het het lichaam van licht. Blijf je focussen op je lichaam wanneer jij je voorstelt dat je lichte lichaam dezelfde vorm heeft als je fysiek lichaam. Probeer deze oefening regelmatig te herhalen, op een gegeven moment zal je, wanneer jij je ogen sluit, je lichte lichaam ervaren. Uiteindelijk zul je merken dat je lichaam lichter wordt en dat je meer energie krijgt van je lichaam.

Dagelijkse transformatie oefeningen
Houd in gedachte dat zelfkritiek en het vasthouden aan wilskracht je positieve innerlijke transformatie nooit  zullen doen slagen. Wees lief en aardig voor jezelf wanneer je een nieuw hoofdstuk in je leven wilt beginnen. Onderstaande principes zullen je helpen om bewust te worden van hoe jij jouw realiteit kan creëren en geven je de kracht om los te laten wat je niet meer nodig hebt en om nieuwe dingen te omarmen.

Kies 1 principe per dag en focus je op dat principe. Committeer je aan dit principe door het in je leven te gebruiken.

De mensen in mijn leven reflecteren aspecten van mijzelf.
Vandaag, kijk ik naar mijn vrienden en familie en ik zie in elk persoon een kwaliteit die ik zelf zou willen of die ik juist wegduw. Ik leer het meeste van de mensen waar ik intens van houdt of waar ik een intense hekel aan heb.

De gebeurtenissen in mijn leven reflecteren wie ik ben.
Ik kies vandaag 1 ding waardoor ik naar mezelf ga kijken. Als ik boos wordt op iemand, dan ga ik na of wat ik niet leuk aan die persoon vindt zich eigenlijk in mij bevindt. Als een conversatie van anderen mijn aandacht trekt dan zie ik deze woorden als een persoonlijke boodschap, ik wil kijken naar de wereld die in mij zit.

Waar ik aandacht aan geef groeit
Ik word bewust van hoe ik mijn aandacht verdeel. Ik houd mijn activiteiten bij ik kom er achter hoeveel tv ik kijk, hoeveel ik op mijn telefoon zit, hoeveel tijd ik aan hobby’s besteed, aan werk wat ik leuk vind, aan werk wat in niet leuk vind, activiteiten die ik leuk vind en activiteiten die me energie kosten. In ieder geval kom ik er achter hoe ik mijn energie en focus verdeel. Dan vraag ik mezelf: Wat wil ik dat er gaat groeien in mijn leven. Het antwoord vertelt mij hoe ik mijn aandacht moet gaan verdelen.

Niets gebeurt zomaar, mijn leven zit vol met signalen en symbolen
Ik zal kijken naar de patronen uit mij leven. Die kunnen overal in zitten – in wat anderen tegen mij zeggen, hoe ik reageer op nieuwe situaties, hoe ik word behandeld door mensen. Ik sta open. Komen er kansen voor succes of falen voorbij? Dit zijn symbolen waar ik macht over heb. Ik zal mijn onderliggende gedachtes over liefde, angst en gezondheid en elk aspect over mijn leven ontdekken.

Het universum werkt met me mee
Vandaag focus ik me op de mooie dingen uit mijn leven. Ik zal dankbaar zijn voor wat ik wel heb in plaats van te zeuren over wat ik niet heb. Ik zal erop allert zijn dat mijn staat van bewustzijn mijn perceptie van de wereld beïnvloed.

Mijn zelfbewustzijn is altijd aan het groeien
Vandaag vraag ik mezelf af hoe ver ik gekomen ben op mijn gekozen pad. Waar sta ik nu? Waar ga ik heen? Zelfs als ik niet direct resultaten zie, heb ik nog steeds het gevoel dat ik van binnen groei?

Mijn echte ik is puur
Ik zal onthouden dat gedachtes komen en gaan, maar mijn bewustzijn is voor altijd. Vandaag zal ik mezelf ervaren zonder mijn limieten of grenzen. Ik zal tijd maken om in stilte in het nu met mezelf te zijn. Ik zal mezelf ervaren als liefde, als een licht wat zweeft vanuit mijn hart en wat zich uitreikt tot het universum.

Chopra