Gezondheid

Gezonde routines voor elke vrouw

Routine is belangrijk voor een persoon. Het hebben van een vast patroon in je dagelijks leven, elke week of elke maand, helpt je zowel lichamelijk als geestelijk gezond te blijven. Je lichaam en geest weten altijd wat ze kunnen verwachten. Er zijn bepaalde routines die elke vrouw moet hebben om haar leven op orde te houden.

Een gezonde levensstijl

We willen allemaal zo lang mogelijk genieten van een mooie, strakke en gezonde huid. Hoewel onze genen een rol spelen, is een groot deel van de gezondheid en schoonheid van onze huid afhankelijk van hoe we deze gedurende ons leven verzorgen. Het eerste wat belangrijk is, is een gezonde levensstijl. Om je huid zo lang mogelijk mooi te houden, is het essentieel om gezond en gevarieerd te eten en voorzichtig te zijn met alcohol. Roken is bijzonder schadelijk voor je huid. 

Skincare routine

De huid op je gezicht is erg gevoelig en daarom is het belangrijk om er extra goed voor te zorgen. Zorg ervoor dat je dagelijks je gezicht reinigt, voedt en beschermt. Reinigen betekent dat je de onzuiverheden van je huid verwijdert. Dit kun je doen met een normale gezichtsreiniger, maar als je veel last hebt van onzuiverheden, kunnen pimple patches ook handig zijn. Deze patches halen de onzuiverheden uit je huid en creëren ook een beschermende laag tegen bacteriën en virussen. Vervolgens is het belangrijk om je huid te voeden met een crème. Het hoeft geen dure crème te zijn, zolang het maar geschikt is voor jouw huidtype (droog, vet of gemengd). Als laatste is het cruciaal om je huid te beschermen door altijd (zelfs in de winter) een lichte zonnebrandcrème te dragen.

Sportroutine

De overheid raadt aan om dagelijks minstens dertig minuten te bewegen, en dat is eigenlijk een heel goed idee. Probeer die dertig minuten in je dagelijks leven in te passen. Denk bijvoorbeeld aan lopen of fietsen naar je werk. Regelmatig wandelen of fietsen kan vaak al genoeg zijn om fit te blijven. Wil je wat gewicht verliezen of sterker worden? Plan dan bijvoorbeeld drie keer per week een half uurtje cardio- of krachttraining in, misschien zelfs in de sportschool. Zorg ervoor dat je vaste dagen en tijden hiervoor reserveert. Op die manier is de kans kleiner dat je uiteindelijk opgeeft.

Slaaproutine

Het is eigenlijk niet zo belangrijk hoe laat je naar bed gaat en hoe laat je opstaat, zolang er maar regelmaat in zit en het past bij je werk of levensstijl. Idealiter zou je acht uur per nacht moeten slapen, maar dit kan variëren afhankelijk van de persoon. Probeer in ieder geval genoeg tijd te reserveren voor die acht uur slaap. Als je vaak moeite hebt met slapen, leg dan minstens twee uur voor het slapengaan je werk neer en vermijd te veel inspanning. Het is ook belangrijk om je slaapritme in het weekend niet compleet om te gooien. Probeer niet (elke week) plotseling vier uur later naar bed te gaan en op te staan. Met deze routines zal jouw leven echt een stuk beter worden!