Geluk

Je geest is druk met het verleden en de toekomst, maar je lichaam leeft in het heden

Luister jij naar je lichaam

Luister jij naar je lichaam? Of wals je dwars over alle signalen die je lichaam geeft heen? Want door te luisteren naar je lichaam kun je voorkomen dat je overprikkelt of gestrest raakt.
Je geest is druk met het verleden en de toekomst, maar je lichaam leeft in het heden.  Een van de beste manieren om stres tegen te gaan is om écht te luisteren naar je lichaam.

Je eerste en meest betrouwbare bron in je weg naar balans, harmonie en geluk is je lichaam. Leer daarom weer te luisteren naar je lichaam en negeer de signalen die je lichaam geeft niet. Wanneer je iets gaat doen vraag dan eerst aan je lichaam: Hoe voelt dit? Probeer weer een te worden met je lichaam, laat je lichaam en geest niet van elkaar vervreemden.

Wanneer je weer een werkborrel of de zoveelste verjaardag hebt en je voelt dat je eigenlijk ontzettend moe bent maar je zet je er maar weer overheen want, “ik moet me niet zo aanstellen, iedereen heeft het druk”. Dan luister je dus absoluut niet naar je lichaam. Want misschien heeft je lichaam wel genoeg prikkels gehad de laatste tijd en wil het op adem komen, nieuwe energie opdoen.

Ook in gesprekken met anderen is het goed om naar je lichaam te luisteren. Wanneer jij je tijdens een gesprek  overdondert voelt en op het punt staat om ergens ja tegen te zeggen waarvan je niet zeker weet of dat nou wel zo’n goed idee is, is het goed om naar je lichaam te luisteren. Neem een moment voor jezelf en kom in contact met je lichaam, voel hoe je lichaam hier nou eigenlijk echt op reageert. Voel wat je echt wilt en zeg niet te snel ja en amen op dingen.

Accepteer wat je voelt, bekritiseer niet wat er nu eenmaal is

Sta open voor je lichaam, wees bereid om naar je lichaam te luisteren

Vertrouw op je lichaam, elke cel in je lichaam staat aan jouw kant. Wat dus eigenlijk betekent dat je miljoenen medestanders in je lichaam hebt.

Waardeer spontaniteit. Emoties veranderen, je lichaam verandert, je geest verandert ga daar in mee. Blokkeer niet door vastgeroeste opvattingen.

Geniet van wat je lichaam wil doen. Je lichaam houdt van rusten maar ook van actief bezig zijn!

Een van de basisprincipes om tot rust te komen is je lichaam. Wanneer er iets gebeurt focus dan op je lichaam. Voel wat er in je lichaam gebeurt en wat het met je doet. Adem een aantal keer in en uit, aangezien bewust in- en uitademen een makkelijke manier is om in contact met je lichaam te komen. En luister naar wat je lichaam je wil zeggen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Chopra