Geluk

Door deze dingen te doen saboteer je jouw toekomst

Op deze manieren saboteer jij je eigen toekomst

1 Je bent lui
De meesten van ons hebben een bepaalde mate van gemakzucht. We kiezen graag de makkelijkste weg en houden van routine. Dit is voor 90% van de tijd prima. Maar als jij dit leest dan is de kans groot dat jij dit niet prima vindt. Dus verander dingen en begin!

2 Je hebt een gebrek aan focus
Je bent altijd gemotiveerd en vol goede moed. Je spendeert 30 minuten achtereen aan het maken van een plan, het maken van een lijst, je update je cv en dan besluit je om een korte pauze in te lassen. Je checkt Facebook, Instagram, browst wat online en uiteindelijk kom je 2 uur later weer terug. Maar dat jij zo goed bent met Candy Crush brengt je nergens, dus concentreer je!

3 Je bent te geïsoleerd
Je word niet opeens ontdekt als fotomodel of filmster als je in een restaurant zit, dit is namelijk de echt wereld. Dus ga eropuit, ontmoet nieuwe mensen. Heb je een goed idee? Bel iemand die je verder kan helpen. Vind iemand die al een goede carrière heeft en vraag die persoon om hulp. Wat heb je te verliezen?

4 Je bent bang voor afwijzing
Je weet het antwoord eigenlijk wel op de volgende vraag.. Wat heb je te verliezen? Niets. Maar nog doe je het niet omdat je bang bent voor afwijzing. Dus ga ervoor en weiger te leven in angst. Ze zeggen niet voor niets: Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan dan van de dingen die je niet hebt gedaan.

5 Je geeft te snel op
Vooral wanneer dingen moeilijk worden geven veel mensen op. Maar dat is juist het moment dat je door moet gaan. Er worden bijvoorbeeld heel veel blogs gestart, maar de meeste blogs stoppen na 3 tot 7 maanden alweer. Terwijl juist als je dan doorzet de kans veel groter is dat je blog op een gegeven moment doorbreekt. Onthoud dat er maar weinig obstakels zijn die je niet kunt overwinnen. Dus houd vol en je zult verbaast zijn met wat er gebeurt.

6 Je klaagt te veel
Stop met klagen. Het is zonde van je tijd.

7 Je gelooft wat anderen over je zeggen
Sommige mensen hebben geen vertrouwen in je en zien niet je potentie. Dat kan, maar daar moet jij je niets van aantrekken. Als de mensen die nu succesvol zijn hadden geluisterd naar hun leraar, partner, moeder of iemand die zei dat ze het niet konden hadden ze nu nooit dit succes gehad. Volg daarom je eigen pad.

8 Je teert op de dingen die je in het verleden hebt bereikt
Ja je haalde goede cijfers op school, je hebt een boek geschreven, je was de beste van je voetbalteam. Maar dit is het verleden, dingen die je ooit hebt gedaan. Leuk dat je dat ooit hebt gedaan, maar wat doe je nu?

9 Je vergelijkt jezelf met anderen
Er zijn duizenden getalenteerde mensen. Sommigen zijn slimmer dan jou, sommigen niet. Er zullen mensen zijn met meer of minder talent dan jij. Maar dat maakt niet uit. Het gaat om jou, om jouw unieke persoonlijkheid en kwaliteiten. Dus stop met kijken naar anderen, dat heeft geen zin.

thoughtcatalog.com