Gezond gewicht

Afvallen is zo moeilijk! Maar dit lijkt voor mij echt te werken.. :)

Afvallen is zo moeilijk! Maar dit lijkt voor mij echt te werken

Je hebt het nieuwtje vast al gehoord, aangezien ik het uitgebreid op mijn Insta heb gedeeld :), maar ik ga trouwen! Joehoe, zo leuk. Ik kan echt niet wachten. De grote dag is waarschijnlijk volgend jaar in mei, zo hebben we de tijd om voor te bereiden en natuurlijk een jurk te kiezen. En even over die jurk.. want hoewel ik prima in mijn vel zit zijn er de afgelopen periode “zomaar” wat kilo’s bijgekomen. Ik woog 73 kilo, niets mis mee, maar niet het gewicht waar ik me goed bij voel. Dus er moet wat gebeuren!

Het liefst zou ik 5 of 6 kilo willen afvallen. Zelf was ik hier al een tijdje mee bezig, maar het lukte me niet. Dus ik heb hulp ingeroepen! Ik heb me namelijk ingeschreven bij het online fitness platform My Model Workout.

Bij My Model Workout krijg jij je een work-out programma en eetschema op maat, zodat je alle tools in handen hebt om je doelen te halen. Laat ik even beginnen met het eetschema want daar ben ik zo enthousiast over! Ik ben namelijk al 2 kilo kwijt en ik ben nog maar 1 week bezig! Zonder honger, zonder dure inkopen en met mijn welverdiende chocolaatje ’s avonds bij de thee!

We duiken eerst even in de theorie, dan is het beter te begrijpen hoe het kan dat dit eetschema in combinatie met de workouts zo goed voor mij werkt:

We zijn allemaal anders gebouwd. De één heeft ronde vormen en komt sneller aan, terwijl de ander kan eten wat hij wilt, zonder dat hij maar een kilo aankomt. We hebben dus allemaal andere lichaamstypes en deze types zijn onderverdeeld in 3 categorieën: Ectomorf, Mesomorf en de Endomorf (no worries, ik had hier ook nog nooit van gehoord 😉 ). 

  1. De Ectomorf is vaak lang en dun, ze hebben weinig spiermassa en vet. Modellen zijn vaak Ectomorfen. 
  2. De Mesomorf is atletisch gebouwd, ze zijn slank en gespierd. Vaak hebben ze een zandloperfiguur.
  3. De Endomorf (dat ben ik) hebben ronde vormen en heupen. Deze ronde vormen zijn prachtig, maar ze moeten op hun voeding letten omdat ze snel aankomen. 

Dan hebben we ook nog de macro’s. Ook dit had ik al vaker voorbij horen komen, maar ik had wederom geen idee wat dit waren. Macro’s zijn koolhydraten, eiwitten en vetten. En afhankelijk van jouw doel en lichaamstype heb je per dag een andere behoefte aan macro’s.

Dit is (heel simpel en kort door de bocht uitgelegd) de basis van de voedingsschema’s van My Model Workout. Doormiddel van een vragenlijst wordt bepaald wat jouw lichaamstype is, vervolgens vul je jouw doel en globaal je dagelijkse activiteiten in. Want het maakt nogal uit of je elke dag stil zit op kantoor of dat je een hondenuitlaat service hebt. Deze gegevens worden in het systeem gezet en aan allerlei (wetenschappelijk onderbouwde) formules gekoppeld die bepalen hoeveel calorieën jij mag nemen en hoe deze calorieën worden verdeeld (de macrobehoeftes). Dus juist meer of minder koolhydraten, eiwitten of vetten, net waar jouw lichaam behoefte aan heeft.

Mijn voedingsthema

Vervolgens krijg jij je eigen weekschema, met lekkere recepten en kun je direct aan de slag! Heel fijn vind ik het trouwens dat je niet elke dag een ander ontbijtje of andere lunch hoeft te eten als je dit niet wilt. Ik vind dat namelijk hartstikke duur qua boodschappen als ik elke dag wat anders moet maken en ook een beetje overdreven. Dus ik vaak 2 of 3 dagen hetzelfde ontbijt of dezelfde lunch. Het avondeten wissel ik wel elke avond af.

Lekkere recepten die niet te moeilijk zijn, love it!

Ik ben dus nog maar net begonnen met My Model Workout, maar ben al razend enthousiast want ik ben dus al 2 kilo kwijt. Als ik wat verder ben met mijn workouts zal ik hier ook over schrijven. Ik houd jullie sowieso op de hoogte van mijn vorderingen! En nog leuker natuurlijk als je zelf ook meedoet; een Pro Membership heb je de eerste maand al voor € 1,- per maand en daarna kost het € 9,- per maand! Zo kunnen we elkaar motiveren via social media!