Geluk

Oud geleerd, jong gedaan. 11 dingen die elke vrouw had willen weten toen ze jong was

De krachtige eigenschappen van iemand met een burn-out

Met vallen en opstaan worden we allemaal wijzer. En hoe ouder we worden hoe wijzer we worden. Maar als je op een gegeven moment ouder en wijzer bent en je weet wie je bent dan zou je soms je jongere zelf wel wat advies willen geven. Helaas kan dat niet meer, maar er zijn wel veel jonge vrouwen die misschien wel wat aan dit advies hebben. Daarom een zeer eerlijke lijst van adviezen voor jonge vrouwen.

Houd van en accepteer jezelf
Wanneer je weet wie je bent en dat je goed genoeg bent kun je beginnen met van jezelf te houden en te accepteren. En als je van jezelf houdt dan heb je een stabiele basis en zal je zien dat het leven op bepaalde vlakken stukken makkelijker wordt.

Voed je ziel
Wat vind je leuk? Wat is je passie? Heb je geen idee? Ga dan op onderzoek uit en probeer dingen: koken, bakken, hardlopen, tekenen, kleuren, schilderen, yoga, dansen of wandelen het maakt niet uit als je maar iets doet wat je een blij gevoel geeft.

Zorg voor een sterk netwerk
Je hoeft niet alles alleen te doen, je mag om hulp vragen. Wanneer je een fijne groep mensen om je heen hebt waarvan je weet dat ze er altijd voor je zullen zijn dan geeft dit rust. Als je het lastig vindt om vriendschappen te sluiten kun je het online proberen. Er zijn voldoende forums waar mensen om vriendinnen vragen.

Wees jezelf
Het is zo makkelijk om een masker op te zetten, om te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Maar net zoals jij door mensen heen prikt die zichzelf niet zijn, doen anderen dit ook bij jou. Het is fijn om bij iemand in de buurt te zijn die zichzelf is. Ook als die persoon op dat moment even wat stiller of een beetje down is, zolang als iemand maar zichzelf is.

Leef jouw leven
Je staat waarschijnlijk voor iedereen klaar. Maar door voor iedereen te zorgen kan het zijn dat je geen tijd meer hebt om voor jezelf te zorgen. Je kunt niet altijd iedereen in je leven blij maken. Het leven wordt makkelijk als je beslissingen voor jezelf neemt.

Sluit niet te veel compromissen
In elke relatie moet je compromissen sluiten want we zijn allemaal anders. Maar het wordt een ander verhaal als jij constant jouw waarden en verlangens opgeeft voor de ander. Er moet wel een gezond evenwicht blijven.

Maak je minder zorgen
Piekeren helpt niet. Je kunt piekeren wat je wilt maar het verandert niets. Wanneer je het leven neemt zoals het komt zul je merken dat je minder gestrest bent.

Stop met vergelijken
Je leven, baan of relatie vergelijken met anderen heeft geen zin. Er zal altijd iemand slimmer, slanker of knapper zijn dan jij, maar dat maakt niet uit. Leer van je eigen leven te houden en dankbaar te zijn. Wanneer jij je realiseert dat jezelf vergelijken je alleen maar onzeker maakt zul je er mee stoppen en kun je gelukkiger worden.

Verspil niet te veel tijd aan negatieve mensen
Soms is het moeilijk om weg te blijven van negatieve mensen, vooral als het familieleden of collega’s zijn. Maar accepteer dat sommige mensen nou eenmaal negatief zijn en stel duidelijke grenzen voor jezelf.

Nee is een volledige zin
Nee zeggen is voor sommige mensen moeilijk. Maar weet dat je gewoon nee mag zeggen. Je hoeft jezelf niet altijd te verantwoorden en uit te leggen waarom je iets niet wilt doen.

Verandering is niet eng
Soms veranderen dingen en kan dat onzeker en eng aanvoelen. Maar onthoud dat wanneer er een deur dichtgaat er een andere opengaat. Verandering kan ook positief zijn, ook al zie je dat soms pas na verloop van tijd.