Vanmorgen maakte ik deze gezellige ontbijtbakjes uit de oven van bruin brood, zalm en ei. Ik vind de combinatie van gerookte zalm en ei zalig! Het brood wordt in de oven lekker knapperig en na een kleine 10 minuten is het ei nog een beetje vloeibaar. Precies zoals ik het lekker vind. Als je niet van zalm houdt dan kun je ook een mooie plak ham gebruiken. Je kunt het ei van tevoren klutsen en aanvullen met kaas, spek en verschillende groenten. Variatie genoeg dus!
Dit heb je nodig
… voor 2 personen
2 boterhammen, zonder korstjes
2 eieren
gerookte zalmsnippers
platte peterselie, fijngesneden
peper & zout
olijfolie
2 ovenschaaltjes
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met een klein laagje olijfolie. Je kunt ook prima een muffinvorm gebruiken om deze ontbijtbakjes te maken. Druk het brood in de vormpjes en druk de randen goed omhoog. Anders loopt het ei straks weg en dat wil je niet.
Leg wat gerookte zalmsnippers op de bodem en breek hierboven een ei. Bestrooi de bakjes met wat peper en zout en zet voor 10 – 15 minuten in de oven. Bestrooi met wat peterselie en serveer direct.