Je zal het net zien. Heb je een keer bloemkool nodig, is heel het vak leeg. Na wat zoeken in een andere supermarkt, heb ik het gelukkig toch gevonden. Ik wilde namelijk heel graag deze puree voor jullie maken. Sommige mensen zien dit namelijk als een vervanger voor aardappelpuree, het grote voordeel van dit gerecht is dat het veel gezonder is. En bij sommige gerechten past dit gewoon heel goed. Dus als je een gezonder alternatief zoekt, kun je zeker deze een keer proberen. Ik maakte hem bij wat aubergine wat een verassende, maar wel lekkere combi was. Laat je bloemkool trouwens wel heel goed uitlekken na het afgieten. Je puree word anders heel snel waterig. Als je dit als basis voor soep wilt gebruiken, is dat juist helemaal niet zo erg.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 1 kleine bloemkool (350 gr)
- ± 2 el Griekse yoghurt
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- 1/2 tl ui poeder
- snufje knoflook poeder
- snufje nootmuskaat
- zout en peper
Zo maak je het:
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in kokend water voor ongeveer 15 minuten. Of tot ze goed gaar zijn. Het ligt er maar net aan hoe klein je de roosjes gesneden hebt. Giet af en laat heel goed uitlekken.
Doe de bloemkool in een foodprocessor (of gebruik een staafmixer of stamper) en voeg de ui poeder, knoflook poeder, nootmuskaat, zout en peper toe. Mix tot het mooi glad is. Voeg wat eetlepels Griekse yoghurt toe en mix nogmaals.
Kijk even hoeveel lepels yoghurt je wilt toevoegen voor de gewenste dikte en smaak. Meng als laatste de peterselie erdoor en breng eventueel nog extra op smaak.
Verwarm je puree nog eventueel wat extra op in de pan als je wilt en serveer.
Eet smakelijk!
Je kunt mij vinden op:
www.leuklekkerenliefdevolkoken.wordpress.com