Deze brownies zijn glutenvrij, lactosevrij én vrij van geraffineerde suikers. Daarbij bevatten de brownies een speciaal ingrediënt, namelijk: avocado!
Avocado’s bestaan voor een groot deel uit gezonde vetten die een positieve invloed uitoefenen op onze gezondheid. Daarnaast bevatten avocado’s vitamines die goed zijn voor onze huid, haar en nagels. Genoeg redenen dus om de keuken in te duiken en deze gezonde brownies te maken!
Voor ongeveer 5 brownies
Wat heb je nodig?
♥ Keukenmachine
♥ Mixer
♥ Cakeblik 25 cm
Wat zit er in?
♥ 1 avocado
♥ 100 gram amandelmeel
♥ 150 gram dadels
♥ 40 gram rauwe cacao
♥ 1 ei
♥ 1 tl kaneel
♥ 1 tl ongezoete vanillepoeder
♥ 1 tl bakpoeder
♥ 3 el agavesiroop of honing
♥ Snuf zout
♥ Scheutje water
♥ Kokosolie om in te vetten
En hoe maak je het?
♥ Verwarm de oven voor op 180 graden.
♥ Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Doe beide helften van de avocado samen met de dadels en een scheutje water in de keukenmachine en pureer tot een romig geheel.
♥ Voeg het ei toe en meng net zolang totdat het ei in het geheel is opgenomen.
♥ Doe de amandelmeel, cacao, kaneel, vanille, bakpoeder en zout in een kom en roer de ingrediënten door elkaar.
♥ Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en mix op middelhoge stand .
♥ Vet de cakevorm in met de kokosolie. Schep het deeg in de cakevorm en maak de bovenkant glad met behulp van een spatel.
♥ Zet de brownies voor ongeveer 25 minuten in de oven. De brownie is klaar wanneer een satéprikker er schoon en droog uit komt. Laat de brownie goed afkoelen. Snijd de brownie in vijf gelijke stukken.
Laat een reactie achter