Ontspanning

Een actieve of wandelvakantie met kids? Lech Zuers in Oostenrijk is echt de aller mooiste plek

Bart en ik hebben samen al eens een wandelvakantie in Vorarlberg Oostenrijk gedaan, dus we wisten al dat het een prachtige regio is. Volgens ons is het zelfs de aller mooiste regio van Oostenrijk en daarom vonden we het ook zo leuk om terug te gaan, maar nu met Noah! Noah is 4 jaar oud, dus ik dacht dat hij misschien wat te jong was om op wandelvakantie gaan, maar niets bleek minder waar. 

Wij verbleven in totaal zes nachten in Oostenrijk, waarvan drie in Lech. De eerste dag dat wij aankwamen hebben we het rustig aan gedaan. Dit kon goed want we zaten in een prachtig hotel, Hotel Aurora van alle luxe voorzien, maar toch was er een heel huiselijk gevoel. Handig ook dat de kinderen in dit hotel allemaal samen rond 6 uur ’s avonds aten. Zo konden Bart en ik, wanneer Noah sliep, samen beneden in alle rust dineren terwijl we de babyfoon aan hadden staan. 

De Arlenzauberweg
De eerste echte dag hebben we de Oberlech cabinelift naar boven genomen om de Arlenzauberweg route te nemen. Wanneer je een My Lech Card koopt kun je gebruik maken van alle liften en krijg je toegang tot bijna alle activiteiten in Lech, ideaal dus. De Arlenzauberweg route is echt super leuk voor kinderen. Je komt er allerlei verrassende dingen onderweg tegen die kinderen kunnen doen. Van boomhut en verrekijkers die ze kunnen pakken bij het libellemeer tot deuren waar ze doorheen moeten lopen midden in het bos. Ook kun je onderweg een vragenlijst invullen vol met leuke vragen voor kinderen over de dingen die ze onderweg tegenkomen. Dit pad is 2 km lang en daarom ideaal ook voor wat kleinere kids. 

Een boomhut op de Arlenzauberweg
Het libellemeer

Rud Alpe
Uiteindelijk kom je aan het einde van de route aan bij Rud Alpe, een heerlijk restaurant met prachtig uitzicht waar de ouders lekker in de zon kunnen zitten, terwijl de kinderen zich uitstekend vermaken in de grote waterspeeltuin. Na een heerlijke lunch liepen wij vanuit het restaurant naar het dorp waar we de Rüfikopf gondel naar 2326 meter pakten. Dit vond Noah fantastisch want hier lag nog sneeuw! Na boven nog een rondje gelopen te hebben, zijn we met de gondel weer naar beneden gegaan. Wat je overigens ook goed kunt belopen, maar met Noah was dat toch iets te veel. 

De leukste speelattributen kwamen we onderweg tegen
Hiken en spelen: de ideale combinatie

Yoga
Na ’s avonds wederom een heerlijk diner en een goede nacht besloot ik ’s ochtends om een yogales te volgen. Normaliter is dit op de berg met prachtig uitzicht, maar het miezerde die ochtend dus was de yoga binnen. Nu dat was zeker niet minder! Wat een prachtige locatie, in een yogaruimte met een grote glazen wand heb je een prachtig uitzicht terwijl je yoga beoefent. Met je My Lech Card kun je gratis meedoen met deze yogales, aanrader!

Green Riddle Ring (Groene raadsel route)
Toen ik klaar was met yoga gingen we de Groene raadsel route te lopen. Bij het Lech Toerisme bureau kun je het raadselboekje, plus de Engelse vertaling, ophalen en vanuit daar loop richting Rud Alpe. Wanneer je hier bijna bent aangekomen begint de Groene Raadsel Route, dit was ook zo leuk! Noah moest allerlei opdrachten uitvoeren tijdens deze hike en hij vond het fantastisch. Ook na deze kleine hike eindig je weer bij Rude Alpe, dus Noah heeft hier nog best een tijd gespeeld. 

Onderweg raadsels oplossen en opdrachten uitvoeren

Oberlech
We besloten om toch nog een wat flinkere hike te doen, dus we zijn naar beneden gelopen om de Oberlech cabinelift te nemen en vervolgens de Petersboden stoeltjeslift naar boven. Vanuit daar zijn we weer naar Oberlech gelopen, dit was een wandeling van ongeveer een uur, waarbij je onderweg ook nog een prachtige kunstinstallatie tegenkomt. Je kunt er ook voor kiezen om naar Lech te wandelen, maar ivm Noah namen wij de Oberlechcabines weer terug naar Lech. 

Vanuit de lift weer terug naar Oberlech wandelen

Zug
De volgende ochtend deden we de, vonden Bart en ik, allermooiste route. We liepen van Lech naar Zug om daar de waterval te bekijken. De route is eenvoudig want vanuit Lech is een wandelpad wat direct naast de rivier ligt. Houd de rivier rechts van je en je komt vanzelf in Zug. Wat was dit prachtig, echt een heerlijke wandeling die ook goed te doen is voor kinderen. De waterval op het einde is een mooie beloning van deze hike. In Zug vind je ook de forellenvijver waar je op forellen kunt vissen en lekker kunt eten. Wij namen de bus weer terug naar Lech want we gingen onze zwemspullen ophalen!

De route naar de waterval was zo mooi!
Genieten!

Zwembad
In Lech heb je namelijk het boszwembad en dit buitenbad is echt het mooiste wat we ooit hebben gezien. Vooral Bart heeft veel gereisd en heeft de mooiste infinity pools gezien in landen als st Lucia en de Seychellen, maar ook hij vond dat niets kon tippen aan dit zwembad. Het ligt naast de rivier, in de bergen en tussen de bomen. Er zijn drie verschillende baden en een bubbelbad en een glijbaan die Noah geweldig vond. Sowieso vond hij het, net als wij, fantastisch! De temperatuur van het water was ook zo aangenaam, heerlijk gewoon. Toen de zon toch echt onder begon te gaan, zijn wij ook gegaan, maar Noah was er totaal niet klaar voor om het kinderbad met het water spuitende paard te verlaten. 

De glijbaan waar Noah wel 10 keer is afgegaan
Wat hebben we hier genoten, zo mooi

Sowieso was het voor ons toen tijd om Lech te verlaten, maar wat was het fantastisch. De hikes voor kinderen zijn echt super leuk en niet zwaar. Het zwembad is geweldig en de natuur is fenomenaal. Bart en ik moesten elkaar echt een paar keer knijpen, zo fijn en mooi was het. 

Wij gingen natuurlijk met een kleuter van 4 jaar naar Lech, maar ook voor wat oudere kinderen is super. Er is een heel adventure programma opgezet waar ze kunnen canyoning, klimmen, boogschieten, mountainbike etc. Er zijn zo veel activiteiten voor jong en oud dat er echt voor ieder wat wils is. Ik weet zeker dat we hier nog eens terugkomen, want Lech was wel heel erg bijzonder.