Introvert

9 redenen waarom een relatie hebben met iemand die ook introvert is zo fijn is

9 redenen waarom het zo fijn is om beiden introvert te zijn in een relatie

Als je beiden introvert bent dan kun je genieten van dingen die mensen die juist extravert zijn waarschijnlijk niet zullen begrijpen. Onderstaand vind je 9 redenen waarom het zo fijn is om als je zelf introvert bent, een relatie te hebben met iemand die ook introvert is.

1 Jullie bewaken jullie sociale kalender
Als introverten vinden jullie het niet fijn als je hele weekend volgepland is, dus houden jullie de weekenden relatief vrij van afspraken. Daarnaast zal de ene partner de andere nooit constant meeslepen naar sociale evenementen. Jullie weten van elkaar dat jullie in het weekend tijd nodig hebben om bij te komen.

2 Jullie waarderen ‘projecten’
Jullie waarderen het van elkaar dat jullie beiden jullie eigen projecten hebben. Want hoewel jullie wel bij elkaar in de buurt zijn praten jullie in huis niet constant tegen elkaar. Voor een extravert zal het moeilijk voor te stellen zijn dat je beiden in dezelfde ruimte bent en dat je toch niet tegen elkaar praat. Maar als je beide introvert bent dan is het niet ondenkbaar dat je beiden je eigen gang gaat, toch bij elkaar in de buurt bent en zonder iets tegen elkaar te zeggen hartstikke gelukkig bent.

3 Je waardeert beiden het hebben van betekenisvolle gesprekken
Jullie zijn waarschijnlijk beide geen fan van small talk en vinden het lastig om een gesprek over koetjes en kalfjes op gang te houden. Jullie vinden het het gezelligste om, wanneer jullie vrienden uitnodigen, niet meer dan 2 tot maximaal 4 mensen per keer uit te nodigen. Zo kunnen jullie echt genieten van het gesprek en weer bewust tijd voor je vrienden maken.

4 Jullie hebben beiden het zelfde idee van een ‘leuke tijd hebben’
Een ideale vrijdagavond voor jullie is een avond waarbij jullie thuis kunnen relaxen. Heerlijk samen op de bank met een boek of een film. Dit heeft jullie voorkeur omdat jullie dit nodig hebben om te kunt opladen na een lange werkweek.

5 Jullie begrijpen beiden de behoefte aan stilte
Jullie hebben rust nodig om te kunnen opladen na een  lange dag. Jullie hoeven niet persé te praten, de tv of radio aan te hebben en kunnen gewoon stil zijn in elkaar gezelschap.

6 Jullie luisteren naar elkaar
De meeste mensen die introvert zijn, zijn ook goede luisteraars. Dat is fijn wanneer één van jullie een luisterend oor nodig heeft.

7 Jullie hebben behoefte aan privacy
Jullie vinden het beiden fijn om privacy te hebben. Jullie hoeven op vakantie niet met iedereen te kletsen en nieuwe vrienden te maken, vinden het fijn om de tuin niet te delen met de buren en om ’s avonds de gordijnen dicht te doen zodat jullie je in de privacy van jullie huis kunnen terugtrekken.

8 Jullie steunen elkaars interesses
Als één van jullie een nieuwe hobby heeft dan heeft de ander hier interesse in. Of het nou het schrijven van een boek is, klussen in huis, schilderen of boetseren als de één tijd of geld in zijn hobby wil investeren dan begrijpt de ander dit omdat die weet hoeveel energie je hiervan krijgt.

9 Jullie genieten beiden van de natuur
De prachtige kleuren die je planten hebben in de tuin, de vogels die langs komen, de kleur van de lucht of een zonsondergang, omdat jullie de rust hebben om in alle rust naar de natuur te kijken genieten jullie hier beiden van.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?