Hooggevoelig

8 kenmerken die empathische mensen gemeen hebben

8 kenmerken die empathische mensen gemeen hebben

1 Empaten zijn hooggevoelig
Empathische mensen zijn van zichzelf vrijgevig, open en goede luisteraars. Als jij je verhaal kwijt wilt dan kan dit bij een empaat, door dik en dun deze ‘zorgers’ zijn er voor je. Maar hun gevoelens zijn ook snel gekwetst, er wordt hun vaak verteld dat ze sterker moeten zijn en niet zo gevoelig.

2 Empaten absorberen de emoties van anderen
Empathische mensen voelen alles aan, soms zelfs tot het extreme. Ook gevoelens als boosheid of angst voelen ze goed aan, waardoor ze zichzelf soms uitgeput kunnen voelen. Aan de andere kant als ze omgeven zijn door liefde en vrede bloeien ze op.

3 Vaak zijn empaten introvert
Ze voelen zich snel overprikkeld in grote gezelschappen. Ze vinden één op één contact of contact in kleine groepen het prettigst. Zelfs extraverte empaten hebben een limiet aan hoeveel tijd zij kunnen doorbrengen in grote groepen.

4 Empaten hebben een sterke intuïtie
Empathische mensen ervaren de wereld doormiddel van hun intuïtie. Het is belangrijk voor ze om naar hun gevoel te luisteren. Dit helpt empaten om positieve relaties met mensen te ontwikkelen en om energiezuigers te ontwijken.

5 Empaten hebben tijd voor zichzelf nodig
Het kan voor zeer empathische mensen uitputtend zijn om constant omgeven te zijn door mensen, daarom hebben ze af en toe tijd alleen nodig om op te laden. Een korte break zorgt ervoor dat ze niet overprikkeld raken.

6 Empaten zijn doelwitten van energiezuigers
De gevoeligheid van een empaat zorgt ervoor dat ze een makkelijk doelwit zijn voor energiezuigers. Deze mensen krijgen energie en rust van een empaat. Maar het kan ook een stap verder gaan, want deze energiezuigers kunnen ook narcisten zijn die ervoor zorgen dat een empaat volledig leeggezogen wordt.

7 Empaten doen energie op in de natuur
De drukte van het dagelijks leven kan te veel zijn voor iemand die zo empathisch is. De natuur geeft ze rust en energie, in de natuur kunnen ze hun zorgen loslaten en zich weer als herboren voelen.

8 Empaten hebben een enorm hart, maar geven soms te veel
Omdat empaten de pijn van anderen aanvoelen proberen ze die pijn te verzachten. Maar ze vergeten hierbij vaak hun eigen grenzen. Daarom is het voor heel empathische mensen extra belangrijk om hun grenzen te kennen en te bewaken!

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?