Geluk

7 beloftes die je aan jezelf moet maken voor een beter leven

7 beloftes die je aan jezelf moet maken voor een beter leven
Avalon Boots
Geschreven door Avalon Boots

Je denkt vast wel eens: ik ga mijn dromen volgen. En vervolgens doe je er niets aan om dit ook waar te maken. Of een gemakkelijker voorbeeld: je belooft aan jezelf om vanaf morgen een half uur eerder op te staan, maar ook dit lukt niet. Het is een beetje te vergelijken met goede voornemens voor het nieuwe jaar: het klinkt goed, maar eigenlijk weet je van te voren als dat je dit niet gaat volhouden. Dat kan komen omdat de beloftes te optimistisch zijn, of omdat je eigenlijk helemaal niet je best doen om dit vol te houden.

Het volhouden van een belofte aan jezelf kan behoorlijk lastig zijn, maar deze zorgen er wel voor dat je een beter of relaxter leven kunt leiden. Om te worden wie je wilt zijn, moet je soms gewoon wat moeite doen. Deze 7 beloftes zorgen voor een beter leven, en zijn daarom zeker de moeite waard om vol te houden:

1 Houd je beste vrienden dichtbij
Beste vrienden staan je bij, wanneer het goed met je gaat, maar ook wanneer je wat minder goed in je vel zit. Natuurlijk leer je een hoop zelf, en is het niet zo dat je jouw beste vriend(in) je bij letterlijk alles helpt. Maar het is wel degene waar je altijd op terug kunt vallen. Juist daarom moet je ervoor zorgen dat je deze vriend(in) de rest van je leven zult houden.

2 Zeg vaker ja tegen nieuwe kansen
Beloof jezelf dat je een stuk vaker ja zult zeggen. Ook tegen de dingen die compleet buiten jouw comfortzone zijn, want juist daar leer je van. Misschien houd je er niet van om nieuwe dingen te proberen omdat je niet weet wat je daarvan kunt verwachten. Maar door wat vaker ja te zeggen, kom je er misschien wel achter wat je nou echt wil in je leven. Wie weet vind jij een nieuwe passie door een nieuwe kans met beide handen aan te grijpen.

3 Leer van je fouten
Het is helemaal niet erg om fouten te maken. Het is juist hartstikke menselijk: iedereen maakt fouten. Je kunt niet in een keer succes hebben, je zult hier voor moeten vechten. Elke keer als het even tegenzit, kun je ervoor kiezen om een totale andere richting op te gaan. Maar je kunt ook van deze fouten leren en het de volgende keer beter doen.

4 Laat giftige relaties los
Het is een belangrijke belofte om voor jezelf op te komen wanneer dat nodig is. Dus als een vriend jou continu naar beneden haalt en niet goed genoeg voor jou is, dan is het gewoon beter om hem of haar te laten voor wat het is. Het is altijd lastig om relaties te beëindigen, maar je moet altijd naar jezelf kijken. En iemand die jou niet geeft wat jij nodig hebt, is het gewoon niet waard.

5 Maak zoveel mogelijk reizen
Maak reizen, zie meer van de wereld en leer andere culturen kennen. Op die manier kun je je wanderlust aanwakkeren en deze volgen. Een ticket kan een hoop geld kosten, maar de ervaringen die je maakt op reis zijn onbetaalbaar. Je leert niet alleen een hoop van de wereld om je heen, maar je leert ook jezelf een stuk beter kennen.

6 Deel je gevoelens
Je emoties voor jezelf houden, of ze nou goed zijn of niet, is voor niemand een goed idee. Op een gegeven moment zullen deze emoties eruit komen, vaak heftiger dan dat ze eigenlijk waren. Wees eerlijk naar jezelf en naar anderen en laat weten hoe jij je voelt.

7 Zorg voor een goede nachtrust
Onderschat de kracht van een goede nachtrust niet. Geef jezelf daarom gewoon een aantal uur slaap en houd je daar ook aan. Het is niet zo dat je hierdoor automatisch een ochtendpersoon zult worden, maar je zult wel merken dat een goede slaapcyclus je rust zal geven. Door op een vast tijdstip naar bed te gaan, zorgt ervoor dat je de volgende ochtend een stuk makkelijker je bed uit kunt komen.

Elite Daily