Geluk

7 belangrijke en praktische reminders om nooit meer te vergeten

7 belangrijke en praktische reminders om nooit meer te vergeten

1 Je familie zal nooit perfect zijn en het is tijd om dit te accepteren. Ze zullen er altijd zijn en ze zullen je altijd steunen. Maar wanneer ze het verpesten dan vergeef je ze, daar is het familie voor.

2 Jij bent altijd je belangrijkste prioriteit. Laten we dit nog eens herhalen: jij bent altijd je belangrijkste prioriteit. Dat is geen excuus om egoïstisch te zijn, maar het is een ‘excuus’ om te rusten als je wilt rusten, om weg te gaan als je wilt gaan en om nee te zeggen als iet niet goed voelt. 

3 Stop met jezelf ervan te overtuigen dat andere mensen je veroordelen of te denken dat andere mensen jouw gezelschap vast saai vinden of hun tijd niet waard. De kans is heel groot dat ze je helemaal niet veroordelen, dat ze zich niet vervelen en dat je hun tijd juist meer dan waard bent. 

4 Werk is belangrijk, maar werk is niet alles. Werk is belangrijk, maar werk is niet alles. Werk is belangrijk, maar werk is niet alles.

5 Liefde is niet makkelijk. Nou ja soms is het wel makkelijk, maar er zijn ook periodes waarin dit niet zo is. Geef niet op, wees niet bang en ga ervoor. Het is het waard.

6 Je draagt je verleden altijd met je mee. Jij zal altijd de persoon zijn die alle dingen die er in je verleden zijn gebeurd hebt meegemaakt. Maar je hoeft je verleden niet je toekomst of het nu te laten bepalen. Leer van je verleden, zie het als belangrijke lessen, maar ga (een stuk wijzer) verder.

7 Laat jezelf zien, durf je kwetsbaar op te stellen. Het is eng, maar het maakt het leven zoveel mooier. Durf toe te geven dat je soms bang bent, dat je soms hulp nodig hebt of dat je mensen lief vindt en waardeert. Wees open en eerlijk en de wereld zal ook open en eerlijk naar jou zijn. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?